Najiščekivaniji filmovi u drugoj polovini 2018. godine

Početak godine obeležio je siguran start filmske industrije. Holivud i dalje muze svoju zlatnu koku Marvela, horor žanr je blistao, naročito “A Quiet Place“, malo smo u deficitu sa dobrim dramama i trilerima, ali tu je druga polovina 2018. godine. Na sreću ili žalost, ostatak godine je i dalje u znaku super-heroja (jedva čekam da prođe ovaj dosadni trend), nastavaka uspešnih franšiza, ali bioskopske sale ispuniće i nekoliko filmova sa kečevima u rukavu.

Ove filmove očekujemo kao ozebli Sunce do kraja 2018. godine.

Deadpool 2

Marvelov junak je doživeo iznenađujuć uspeh 2016. godine sa zaradom preko 750 miliona dolara i pozitivnim kritikama filmofila i publike. Duhoviti Rajan Rejnolds se vraća na veliko platno 18. maja ove godine i nadamo se da će nas sarkastični anti-heroj podjednako dobro zabaviti kao i pre dve godine. Bonus: Već je zakazano snimanje trećeg dela.

Ocean’s 8

Debi Oušn, koju tumači Sandra Bulok, planira da upadne na najprestižniji holivudski događaja, Met galu, i da pokrade vrednosti koje nadgleda urednica “Vogue” Ana Vintur. Da bi uspela u svojoj želji mora da nađe savršenu ekipu hoštaplera. Sandra Bulok zajedno sa Kejt Blanšet, Rijanom, Mindi Kejling, Sarom Polson, Helenom Bonam Karter planira da ćapi dragocenosti sa Met gale. Fantastična ekipa žena u akcionoj komediji nas očekuje u biskopima 8. juna.

Sicario: Day of the Soldado

Krimi-tirler je zakazan za kraj vrelog juna. Još jedan nastavak, ali ne o super-herojima (hvala vasioni). Osnovna premisa priče se oslanja otkrivanje meksičkog kartela droge koji kontrolišu džihadisti. CIA šalje svog operativca da reši problem i ponovo gledamo Benisija del Tora u akciji.

The First Purge

Horor-triler serijal filmova “The Purge” i pored bacanja paradajza od strane kritičara uspešno egzistira kod publike. Distopijska Amerika svela je nivo kriminala na 1% godišnje, ali da bi država narod držala u šaci dozvoljavaja jednom godišnje da njeni stanovnici rade šta god požele – ubijaju, kradu, siluju – bez ikakvih posledica. Prvi deo serijala “The Purge” najviše je kritika pretrpeo zbog fokusa na porodicu čiji je dom napadnut, a ne na događaj koji je promenio nivo kriminaliteta u Americi. Najnoviji film koji se očekuje 4. jula planira da ispravi grešku.

Incredibles 2

Prošlo je 14 godina od prvog dela neverovatne animirane porodice. Nastavak se direktno nadovezuje na kraj prvog dela, ali sa novim negativcem – gospodinom Andermajnerom. Par porodica planira da nastavi da živi normalan svakodnevni život dok se Helen (majka) bori sa lokalnim kriminalicima, a njen suprug Bob je u ulozi domaćice. Nova porodična dinamika, super-moći i novi negativac doneće nove nevolje u porodici Incredible. Premijera filma je zakazana za 13. jul.

Mamma Mia: Here We Go Again

20. jul ove godine ponovo će biti u znaku mjuzikla Mamma Mia. Još jedan nastavak, ali ovog puta bez Meril Strip koja je imala glavnu ulogu u prvom delu. Drugi deo je fokusiran na Sofi, ćerku Meril Strip, koja otkriva tajne koje je njena majka za života od nje krila.

Venom

Budimo realni, svi su naloženi na “Venom” jer megakralj Tom Hardi glumi glavnu ulogu. Sve ostalo je nebitno. Dakle, telo Edija Broka (Toma Hardija) postaje domaćin vanzemaljcima koji će mu omogućiti neverovatne moći. “Venom” deluje kao horor verzija Marvelovih junaka i spremni smo za 5. oktobar.

First Man

Posle sjajne sardanje na nagrađivanom filmu “La la land” glumac Rajan Gosling i reditelj Demijan Šazel 12. oktobra premijerno će ispričati priču o prvom čoveku na Mesecu. Trenutno ne postoji mnogo detalja o filmu (ni trejlera), ali se u toku letnje sezone očekuje više informacija.

Halloween

Oooo da. Majkl Majers se vraća, ali i prvobitni reditelj i kreator “Noći veštica” Džon Karpenter u ulozi producenta. Za sada se zna da se najnoviji horor o jezivoj psihopati prati događaje 40 godina posle prvog filma. Film je zakazan, naravno, za praznik Noć veštica u oktobru.

Do kraja godine očekuju se filmovi kao što su rimejk Meri Popins, Aquaman, Mortal Engines, The Irishman, Fantastic Beasts, Bohemian Rhapsody, ali za trejlere i više detalja moraćemo da sačekamo da otkuca leto.

Pročitaj i: 

Najbolji triler trenutno na TV-u

Druga sezona Handmaid’s Tale: Jeziva scena koja se ne zaboravlja

Druga sezona Westworld: Da li je gledati ili bataliti?

Najčitanije

Pročitaj još