Film “Hustlers”: Ma, kakav Hoakin Finiks, Džej Lo za Oskara! Ložim vas!

Ignorisao sam postojanje filma “Hustlers“. Ko bi pri zdravoj pameti rekao – idem u bioskop da gledam film o striptizetama koje mažnjavaju pare od momaka sa Vol strita sa Dženifer Lopez? Ko god da je podigao dva prsta, brzo da ih spusti i vidimo se u popravnom roku u avgustu. Ali, onda se desilo čudo. Dame i gospodo – čudo! Ubrzo nakon premijere “Hustlers” je dobio nerealno dobre recenzije, ima veću ocenu od kritičara nego “Joker“, majke mi moje, i što je najluđe od svega nekoliko vrlo uvaženih magazina je objavilo članke da je ovo uloga života za Lopezovu i da je čeka Oskar. Džej Lo? Žena čija je karijera u obliku zadnjice? Jeny from the block. Džej iz Bronksa? Ma, nemojte molim vas. 

I tako kažem ja sebi – ustani Milorade, prošetaj se, pogledaj “Hustlers”. Ima života i posle filma sa Dženifer Lopez. Koliko realno može da bude loše? Priča je rađena po istinitom događaju, kritičari su jako lepe reči nanizali u svojim tekstovima i hej, rodna gimnastika. Umesto ugnjetavanih žena, gomila lepojki sa nogama dužim od života drogiraju oženjene bogatune i skidaju im novac sa kartica. Šta može više da povredi krhki muški ego. 

Foto: STX Films

Da počnemo od toga da me je bilo jako sram. Jako me je bilo sram da na blagajni izgovorim ime filma i da pružim novčanice. Molio sam sve svece da ne sretnem nekog ko me poznaje i da sala bude prazna. Hvala nebesima pa sam asocijalan i namerno ima stav kao da neprimećujem ljude na poslu, a i u životu, ali nikad se ne zna. Srećom niko me nije video, nemojte nikom da kažete da sam gledao, ali naravno u sali je bilo nekoliko čudnih ljudi koji su izašli zadovoljni na kraju balade ili kako kaže Džej Lo – “Šta je drugo život nego striptiz klub. Neko baca pare, neko igra“. Mudro, jako mudro. I kad smo kod bacanja ne žalim što sam bacio na Džej iz Bronksa. I znate šta – trešina je, ali je dobra trešina. 


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

“Joker” ima da vas razbuca kao bugarsku skupštinu


O čemu se radi – pa, navodno je istinita priča, koja je iščupana iz konteksta stvarne priče i najvećim delom je fikcija. Džej Lo i njeno dupe rasno vas vode u mračni, lepljivi, novcem podmazanim striptiz klub. Redovne mušterije pre ekonomskog kraha 2008. godine najvećim delom su momci sa Vol strita koji su za veče spremni da bace na Ramonu (to je Džej Lo) barem hiljadu dolara. Mada, čudno je za jednu striptizetu da je večito u trikou i da nema golotinje, dok su druge žene oko nje kao od majke rođene. Hmmm…

Jennifer Lopez Pole Dance GIF by TIFF - Find & Share on GIPHY
Džej iz Bronksa

Njena drugarica po zločinu i profesiji Destini (Konstans Vu) je striptiz naivčina koja još uvek nije provalila kako i na koji način da iščupa novac od klijenata. Ramona koja je grande balerina u striptiz klub naučiće Azijatkinju kako da uzme novac, a onda da ga rasitni, dođe kući uvalja se u dolarima. 

Nažalost, za grand balerine, nakon ekonomskog kraha momci sa Vol strita su postali sirotinja, klub izumire kao dinosauri, pa nogate, prsate i guzate zvezde moraju da nađu neki drugi posao. Ali, Ramona ima plan, kako da izvuče novac iz bogatih muškaraca. Kombinacija ketamina i mdme ošamuti klijenta, ona mu skine sve sa kartice, uvede ga u klub i sutradan mu kaže da je sve sam potrošio na striptizete. Zločin čist kao suza. Jedno povlači drugo, pa Ramona i Destini razvijaju biznis sa svojim koleginicama noći, sve do obrta života. 

Dakle, “Hustlers”. Jedan film koji postoji, koji uzima novac i koji nekim čudom je izazvao toliko pažnje da Džej Lo možda stvarno dobije nominaciju. 

U pitanju je klasičan mapiran scenario koji vodi priču iz tačke A u tačku B i sve se završava u tački C. Standardni okidači u radnji, standardne dramatične scene uz nekoliko vrlo pristojnih komičnih momenata i očekivana romantizacija priče bez preterane patetike. Iznenađujuće, dijalozi nisu loši, glumačka postava je harizmatična i zabavna i Konstans Vu je jedina prava zvezda filma. Posle nesrećnog “Crazy Rich Asians“, Vu je pronašla adekvatnu ulogu koja je pokazala da je ne treba tako lako precrtati sa liste. Dajte joj još bolju ulogu sigurno može biti još bolja. 

Try It Jennifer Lopez GIF by Hustlers - Find & Share on GIPHY
Dženifer Lopez za Oskara

Džej Lo? Kad Lejdi Gaga može da glumi i da dobije nominaciju za Oskara, a genijalac kao Toni Kolet dobije šipak za maestralnu glumu u “Hereditary”, može i Džej iz Bronksa. Lopezova je zgodna, lepa, glumi sebe i pokazala je ono što smo svi znali – da zna da pleše. Nema tu ni G od glume, ni D od dramske uloge, ni O od Oskara. Doduše, neko ga je u ovom filmu zaslužio.

Dupe Dženifer Lopez zaslužuje Oskara. Što bi rekla Rahela Ferari u “Tesnoj koži” – “50 godina spuco u dupe, dupe uvuko u farmerice”, ali kad sa 50, jer Džej Lo ima 50 godina, imate takvo dupe, samo možete da kažete bravo gospođo. Prošetaj ga crvenim tepihom, ali ne loži se da si glumica. 

Najčitanije

Pročitaj još

"Hustles" igra na ivici noža treša i nečega što je moglo da bude zapravo jako dobar film. Ali, ako glumi glavu ulogu Dženifer Lopez onda je stvarno nerealno pričati o kvalitetnom filmu. Film "Hustlers": Ma, kakav Hoakin Finiks, Džej Lo za Oskara! Ložim vas!