Hari Poter se nastavlja, ne kao film, već kao serija

Želeli to ili ne, čarobnjački serijal Džej Kej Rouling “Harry Potter” se vraća u sferu sedme umetnosti, ovog puta ne u filmskim delovima, već u sezonama. 

U ponedeljak 25. januara magazin “Variety” objavio je vest da kompanija WarnerMax i striming servis HBO Max su trenutno u ranoj fazi pripreme avanutra o Hariju Poteru. 

Fiktivni magični svet se oprostio sa publikom pre 10 godina, 2011. kada je objavljen poslednji deo sage pod nazivom “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2″. Kreativno sušne godine za nama neće dovesti do novih ideja i glasova, već se nastavlja sa oživaljvanjem nostalgije, pa je pored spin-off-a “Game of Thrones“, Hari Poter, navodno, na vrhu prioriteta. Ideja Džej Kej Rouling pored striming adaptacije biće pretočena i u video-igru “Hogwarts Legacy” koja se očekuje 2022. godine.  

Iako čelnici kompanije WarnerBros i HBO Max demantuju tvrdnje o seriji, “Variety” tvrdi da su im pouzdani bliski izvori iz pomenutih kompanija sa sigurnošću potvrdili da se radi na novom Hariju Poteru. 

S obzirom na to da je serijal Džej Kej Rouling u vlasništvu kompanije Warner i da Disney+ trenutno profitira od Marvela i Star Wars-a (The Mandalorian) nema nikakve dileme da u striming ratu koji tek počinje, u borbi za veći broj pretplatnika, HBO Max neće povući svaki mogući kec iz rukava.  

Netflix je početkom januara objavio da su oborili rekord sa preko 200 miliona pretplantika širom sveta, Disney+ je trenutno na 75 miliona, a HBO Max na 38 miliona.

Najčitanije

Pročitaj još