Filmovi uz koje možete da se isplačete kao čovek

Možda suze nisu u modi, ali su svakako evegrin. One su deo našeg života. Plačemo kad se rodimo, rasplačemo se kao dete kad razgrebemo koleno, kad nas najdraži napuste, zbog posla, škole, ljubavi…

Svakako treba imati u vidu da svako ima drugačiju emotivnu žicu koja svira neki drugi ton. U zavisnosti od nivoa empatije ili emotivne razvijenosti svakog od nas pogađaju drugačije stvari. Niko ne garantuje da ćete plakati uz navedene filmove, mada i to nešto govori o vama. Ali, ako vas ne pogode ni na jednom nivou, pa možda ste ipak definicija fraze – hladan/na kao stena.

Rekvijem za gospođu J

Rekvijem za gospođu J je dokaz da ni smrt u našoj zemlji ne može da bude dostojanstvena. Drama koja je toliko crna da crnja ne može biti čuva za kraj rudnik emocija koji će se otvoriti zahvaljujući Mirjani Karanović.

The Lovely Bones

Film Pitera Džeksona je poljubio patos na blagajnama širom sveta nakon premijere 2009. godine. Bez obzira na fantazijske i triler momente koji se prepliću, baza priče je zasnovana na emotivnom bolu porodice koja je ostala bez svoje ćerke. Negde između raja i naše zemlje postoji svet za one koji žele da se još jednom oproste sa svojom porodicom.

The Green Mile

Film zasnovan na istoimenom romanu Stivena Kinga nas vodi u zatvor i prelistava poslednje životne stranice čoveka koji optužen za ubistvo. Ovo je sasvim dovoljno da vas zainteresuje ako niste gledali.

Schindler’s List

Filmovi i knjige koje su zasnovane na istorijskim katastrofama koje su unesrećile milione su emotivni kamen temeljac za plakanje.

Call Me By Your Name

Luka Gvadanjinjo je jedan od onih reditelja koji nekim čudom uspeva da prenese ukus i miris svog filma. Dok vas pejzaž i leto u severnoj Italiji budu obuzimali, na drugoj strani novčića srce bira ono što želi, a ne ono što mu je rečeno.

The Nootebook

Priča o filmu “The Notebook” je više nego zanimljiva. Nakon premijere filma kritičari nisu preterano bili oduševljeni onim što su videli, ali kako je vreme počelo da prolazi, tako je “The Notebook” dobijao sve više fanova. Istina je da je po sredi priča o zabranjenoj ljubavi, ali ah avaj čemu služe fantazije nego da zamišljamo nešto što nam se nikad neće desiti uz koju prolivenu suzu.

Bambi

Tako je deco, Bambi. Ko nije plakao kao dete, a boga mi ni kao odrasla osoba zbog Bambijeve mame nema srca.

The Help

Ostaviću po strani fantastične komičarske momente filma koji ispod šarene površine se bavi mnogo većim problemima kao što je ljudsko dostojanstvo i položaj čoveka u društvu.

My Sister’s Keeper

Priča o teškoj bolesti koja utiče na sve članove porodice rezultirala je fantastičnom glumom Kameron Dijaz otkako se pojavila na velikom platnu.

A Single Man

Reditelj i modni guru Tom Ford je čovek koji pored božanstvene estetike u svoje filmove usađuje emocije koje se nereteko izbegavaju na velikom platnu. Samoća, neshvaćenost i smrt koja je toliko usamljena kao i početak života je ono što nas na kraju dana sve rastuži.

Napomena: Ovo je samo jedan malecan deo filmova koji mogu da vam izmame suze, zato kao i uvek pišite koji je vaš film za plakanje.

Pročitaj i: 

Film o srpskom ratnom zločincu + Holivud = Joooj Bože

10 najboljih animiranih filmova

10 horor filmova da vas istresu iz gaća

Najčitanije

Pročitaj još