Filmovi sa najboljim ocenama koji će zablistati sledeće godine

Oskarovska sezona filmova je rezervisana za sam kraj godine. Distributeri i filmske kuće čuvaju filmove u koje imaju poverenja i koji im ulivaju samopouzdanje za novembar i decembar jer su osmišljeni i napravljeni sa idejom da se domognu zlatne statue. Niko ne garantuje da će u njihove ruke pasti čuveni Oskar, ali dovoljan je i buzz da film pripada oskarovskoj sezoni kako bi privukao pažnju publike.

Naravno, uvek postoji verovatnoća da će pojedini flimovi koji su debitovali početkom ili sredinom godine biti nominovani u nekoj od kategorija, ali holivudski toping se uvek ostavlja za kraj godine.

Ovo su filmovi koji su se vrlo transparentno nametnuli za Oskara 2019. godine.

BlacKkKlansman

Film je debitovao na Kanskom festivalu u maju mesecu i ima jako dobre kritike i reakcije. Priča je zasnovana na istinitim događajima o detektivu Ronu Stalvortu koji je uspeo da se infiltrira u KKK klan sedamdesetih godina.

BlacKkKlansman je debitovao u bioskopima širom sveta 10. avgusta.

The Old Man and the Gun

Ovo je navodni poslednji film Roberta Reforda i više nego dovoljan razlog da holivudska faca dobije nešto pre nego što se oprosti od glumačke karijere.

A Star Is Born

Lejdi Gagi nije dovoljan Zlatni globus za ulogu u American Horror Story, pevačica bi Oskara. Na osnovu prvih reakcija na film vrlo je moguće da muzička pop zvezda kao i njena starija koleginica Šer se domogne zlatnog čike. Kritičari su glumu i ulogu Gage opisali kao “dostojnu Oskara”.

Beautiful Boy

Možda nije dobio Oskara za “Call Me By Your Name“, ali Timoti Šalome trči ka nagradi 2019. godine. Priča o ocu i sinu koji se bori sa zavisnošću o teškim drogama vrišti “OSKAR”.

First Man

Reditelj Demijan Šazel nije stranac kad je dodala Oskara u pitanju, ako ima nov film ima i nominaciju. Posle “Whiplash” i “La La Land”, vreme je za još jednu nagradu. Film je pobrao božanstvene kritike posle premijere na Venecijanskom festivalu i izgleda da je pred nama blokbaster sa pozlatom.

Boy Erased

Ako “Boy Erased” ispuni očekivanja ne gine mu nagrada. Film zasnovan na istinitim događajima prati hrišćanski nastrojenu porodicu koja je poslala gej sina u kamp u kojem se postaje strejt osoba. Provokativne teme i balansiranje seksualnosti i religije su uvek dobar okidač za nagradu.

Mary Queen of Scots

Ubedljivo najnametljiviji kandidat za Oskara, ali samo ako uspe da ispuni očekivanja. Oskarovke Sorša Ronana i Margo Robi u istorijskom drami o kraljici Elizabeti I i Meri Stjuart (Meri I od Škotske) deluje kao trka za Oskara na život ili smrt.

The Favourite

Kad smo kod istorijskih drami Ema Stoun bi još jednog Oksara, molim lepo. Rejčel Vajs u ulozi kraljice Ane i Ema Stoun u ulozi njene rođake čija poseta unosi nemir u kraljevski dom je smešten u centar oskarovske sezone.

On The Basis of Sex

Fenomenalna glumačka postava – Armi Hamer, Džastin Turo, Keti Bejts i Felisiti Džons u filmu o Ruth Bader Ginsburg i rodnoj diskriminaciji je dovoljan razlog za Oskara.

Widows 

Od kreatorke romana “Gone Girl” i “Sharp Objects” i serije koja se emitovala na HBO stiže drama o udovicama i mutnim poslovima koje moraju da obave nakon smrti muževa. Vajola Dejvis, Mišel Rodrigez, Elizabet Debicki i Sintija Erivo bi po jednog Oskara, ako nije problem.

Najčitanije

Pročitaj još