Filmovi koji zbog korona virusa neće biti u bioskopu: Biće dostupni svima onlajn

U poslednjih nekoliko meseci korona virus je krivac za smrtne ishode širom sveta, a poslednjih dana za promenu koja se događa u Holivudu. Pored odlaganja premijera velikih naslova u toku prolećne i letnje sezone, filmovi koji su se pojavili u bioskopima u prethodnih dvadesetak dana prošli su razočaravajuće loše na blagajnama širom sveta. Umesto bioskopa, ljubitelji sedme umetnosti su se okrenuli striming servisima Netflix, Amazon Prime, HBO Now / Go, Hulu, Disney+ i Apple+. Iako su filmske kompanije odbijale da popularne naslove iz bioskopa u kratkom roku presele na striming platforme, sada su prinuđene.

U ponedeljak Universal Pictures je objavio da će od 20. marta filmovi The Invisible Man, Emma i The Hunt biti dostupni širom sveta preko digitalnih platformi. Iako je plan bio da se filmovi objave krajem leta na striming servisima zbog trenutne situacije poraniće u domove filmofila.

U narednim danima očekuje se da će i drugi distributeri požuriti sa objavnjivanjem naslova na popularnim platformama. Za sada Disney/Fox odbijaju da odustanu od ideje povlačenja iz bioskopa i selidbe na onlajn verziju.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Najnovije serije koje haraju TV ekranom


Disney je javio da odlažu New Mutants, premijeru igrane verzije filma Mulan, Black Widow, a nova saga Džejms Bonda No Time to Die pomerena je za kraj godine.

Sudbina filmova koji su zakazani za početak aprila još uvek nije poznata. Filmovi Resistance, Saint Maud, Lovebirds, Antlers, Promising Young Woman i Judy & Punch najverovatnije neće biti u bioskopima i pitanje je šta će se desiti sa majskim i junskim premijerama jer još uvek nije poznato do kada i koliko će dugo trajati svetski problem sa korona virusom. Prema prognozama sajtova Vulture i IndiWire može da se desi pritisak na filmske kompanije koje će potpuno povući filmove iz bioskopa i ograničiti ih samo na digitalne platforme ove godine.

Najčitanije

Pročitaj još