Trejler “The Hunt”: Zabranjeni film će ipak biti pušten u bioskopima

Film “The Hunt” nastao u saradnji između kompanije Universal i filmskog studija Blumhouse je politički triler i satira koja je prošle godine podigla takvu bunu na Dahije da je premijera otkazana, a prikazivanje filma zabranjeno. Posle mnogo kontroverzi o filmu koji niko nije video, osim trejlera, Universal je poslao srednji prst paranoičnoj kritici i Donaldu Trampu i zakazao prikazivanje “The Hunt” za 13. mart.

Film o elitističkoj grupi koji se bavi lovom na pripadnike srednje i niže klase u Americi je trebalo da bude u bioskopima prošlog septembra. Nakon masovne pucnjave u Teksasu, Ohaju i Kaliforniji, film i marketing kampanju su obustavljeni zbog negativne atmosfere u medijima i u društvu.

Pre nego što je “The Hunt” bio zabranjen, predsednik Amerike, Donald Tramp, na Tviteru je indirektno kritikovao film i nazvao ga “liberalnim Holivudom”.

“Film koji treba da izađe je napravljen da bi izazvao nered i haos”, napisao je Tramp 9. avgusta na Tviteru. Dan kasnije Universal je objavio da publika neće videti film “The Hunt” zbog atmosfere koja ga okružuje.

Nekoliko meseci kasnije Universal objavio je novi promotivni poster na kojem piše: “Film o kojem su svi pričali prošle godine, a niko ga nije video… još uvek”

Foto: Universal

“The Hunt” Prati 12 neznanaca koji se bude usred polja vezani da bi otkrili da su deo igre liberalne elite koja živi da se iživljava nad drugima. Beti Gilpin, Ema Roberts, Hilari Svank i Ajk Brejnholc tumače glave uloge u filmu.

Dakle, posle mnogo problema “The Hunt” izlazi 13. marta, pa ćemo da vidimo da li je buka i zabrana bila opravdana.

Najčitanije

Pročitaj još