10 horor filmova da vas istresu iz gaća

Strah se manifestuje u različitim oblicima, kao IT. Plašimo se mraka, nevidljivog stvorenja koje stoji u uglu sobe, uljeza koji se sakrio ispod kreveta, starih kuća i propale stolarije koja škripi. Tenzija se obično spusti kad strah pogledamo u lice i zato su sve popularniji horor filmovi koji vrše atak na naše psihičko stanje. Naredna lista je sastavljena od filmova koji će vas učiniti napetim, nervoznim i verovatno ćete ostaviti upaljeno svetlo ili dva puta proveriti bravu pre spavanja.

10. You’re Next

Definitivno moj omiljeni slešer. Priča prati porodično okupljanje bogate porodice i nepozvane goste koji nisu došli na večeru, došli su da konačno unesu mrtvu tišinu posle porodične svađe.

9. The Witch

Priča o porodici u 17. veku koja je proterana iz puritanske sredine zbog drugačijeg tumačenja Novog zaveta. Šestočlana porodica će sa stacionirati u blizini šume, a u šumi u staroj kući živi jedna neobična gospođa koju niko ne želi da upozna, pa ni vi.

8. Don’t Breath 

Troje lokalnih delikvenata iz Detroita su ubeđeni da će pljačkanje kuće bivšeg specijalca koji je oslepeo biti mačiji kašalj. Umesto da ugrabe plen, postaće plen.

7. Triangle

Zamislite da proživljavate pokolj na brodu iznovno, iznovno i iznovno, ali ne sanjate, budni ste.

6. 10 Cloverfield Lane

Mišel se posle saobraćajne nezgode budi u podrumu jezivog lika koji je ubeđuje da ne sme da izađe napolje jer sigurnije kod njega u skrovištu. Da li je čudovište napolju ili unutra?

5. Orphan

Pametno i šarmantno siroče iz Ukrajine krije tajnu od svoje nove porodice. Nit manjeg deteta, nit većeg zla.

4. The Women in Black

Film snimljen po romanu Suzan Hil o ženi u crnom koja ne donosi ništa dobro svom gradu, osim jada, bede i bolesti.

3. Hush

Bizarna i neravnopravna igra mačke i miša. Gluvonema devojka koja živi u kući izolovanoj od grada ima neželjenog gosta koji ne želi da je ostavi na miru.

2. A Quiet Place

Postapokaliptični svet u kojem ne smete napravite zvuk jači od šapata jer ako vas čuju, dolaze po vas.

1. Babadook

Tužna i jeziva priča o samohranoj majci i njenom maloletnom sinu koji pokušavaju da nastave sa životom posle smrti oca i supruga. Prazninu u njihom domu ispuniće Babadook mračni lik iz dečje bajke sa ogromnim šeširom i kezom.

BONUS: Van svake konkurencije su klasici kao što su Ring, The Others, Conjuring i Insidious.

Pročitaj i: 

A Quiet Place: Horor u toku kojeg ne smete da dišete

IT je dokaz da postoji nešto strašnije od političke situacije u zemlji

Penny Dreadful se gleda u mraku kako Bog zapoveda

Najčitanije

Pročitaj još