“Westworld” i “The Nevers” se brišu sa HBO Max-a i neće biti dostupne za gledanje

Dolaskom Dejvida Zaslava na direktorsku i CEO-o poziciju filmske i televizijske kompanije Warner Bros, posle uspešne transakcije AT&T i WB-a, dogodile su se velike promene na striming servisu HBO Max. Pored toga što naslednik HBO-a više neće negovati kulturu filmova koji se prave samo za striming servis i brze premijere filma na HBO Max-u posle nekoliko nedelja provedenih u bioskopu, jedan od najradikalnijih poteza Zaslava su gašenje serija i njihovo potpuno brisanje sa servisa HBO Max.

Najnovije žrtve su “Westworld” i “The Nevers” koje će uskoro biti potpuno povučene sa HBO Max-a i više neće biti dostupne za gledanje. Iako su u pitanju dva licencirana HBO programa, koja su ujedno i ugašena (Westworld posle 4. sezone, iako su Nolan i Lisa Džoj obećali pet sezona ,i The Nevers na polovini prve sezone) to ih nije spasilo da ostanu deo kataloga striming programa.

Ove dve serije su samo jedan mali deo mnogo veće “seče”. Serija “Minx” je ugašena, ali će nastaviti život na Lionsgate TV-u, “Love Life” je takođe prekinut i neće dobiti treću sezonu, “Raised by Wolves” itd.

Naime, kompanija Warner Bros. Discovery pokušava na sve moguće načine da uštedi. “Variety” prenosi da HBO i dalje ima tri serije koje izuskuju ogorman novac “House of Dragon”, “Euphoria” i “The Last of Us” koji će biti premijerno prikazan u januar, pa i njihova sudbina visi o koncu u slučaju da se ne pokažu profitabilnim za kompaniju.

Odluka da se serije uklanjaju sa HBO Max-a je program uštede novca Dejvida Zaslava jer ako je serija na servisu to znači da glumci, reditelji, scenaristi i produkcija dobijaju novac na mesečnom nivou, a iznos zavisi od popularnosti i broja minuta koji su gledaoci proveli. Na ovaj način kompanija štedi tako što ne ulaže u nove sezone i ne plaća glumce i kreatore serije.

Najčitanije

Pročitaj još