Video-igra “The Last of Us” je nova serija i to HBO serija

Autor prošlogodišnje hit serije “Chernobyl” Krejg Mazin u saradnji sa televizijom HBO uhvatiće se u koštac sa adaptiranjem video-igre “The Last of Us” razvojnog tima Naughty Dog.

Televizijska i striming industrija koja je ušla u svaki dom, za vrlo sitnu mesečnu naknadu, pronalazi nove formate koji bi bili pogodni za ekranizaciju. Posle adaptacije serijala Andžeja Sapkovskog i istoimene video-igre “The Witcher” šuška se da će i “God of War” dobiti svoje minute na Netflixu. Dakle, posle velikog broja adaptacija romana, starih filmova, oživljavanja popularnih serija i već vidno istrošenih novih scenarijskih i originalnih ideja, materijal sa gejmerskih konzola je nova zlatna koka televizijske industrije.

Kako prenosi “Hollywood Reporter” Krejg Mazin i kreativni direktor video-igre Nil Drukman biće zaduženi za HBO seriju “The Last of Us”.

Postapokaliptična priča prati Džoela i njegovu ćerku Eli na putu do karantina na dugom kraju zemlje kako bi došli do leka protiv zaraze koji je civilizaciju transformisao u monstruoznu tvorevinu.

“Ovo je prva serija od mnogih koje smo planirali da predstavimo publici, a da pripadaju PlayStation Production. The Last of Us je briljantan doprinos naraciji i karaterizaciji u svetu video-igre i srećni smo što će dobiti svoje televizijsko izdanje”, rekao je Kris Parnel potpredsednik Sony Pictures Television Studios.

Otvaranje vrata gejming industriji u svet striminga doveo je do potencijalnih adaptacija i drugih gejming kreativnih timova. Microsoft-ova video-igra Halo u saradnji sa kompanijom Showtime, francuski razvojni tim Ubisoft planira da adaptira Whatch Dogs u narednim godinama, i očekuje se još nekoliko hitova sa konzola da se domognu minuta na ekranima.

Ako je filmska industrija u krizi, čini se da će hiperprodukcija striminga je dovesti do sličnog problema, pre ili kasnije.

Za sada još uvek nije poznato kada će The Last of Us ugledati svetlost dana u HBO-ovom katalogu.

Najčitanije

Pročitaj još