Stojeće ovacije na premijeri filma “Halloween”

Neuništvi Majkl Majers po 11. put proganja ljude za praznik “Noć veštica” i ako je suditi po prvim reakcijama kritičara i publike u oktobru nas očekuje “Halloween” kakav smo oduvek želeli.

Novi “Halloween” reditelja Dejvida Gordona Grina debitovao je na Filmskom festivalu u Torontu 9. septembra. Film je direktan nastavak kultnog klasika iz 1978. godine koji je utabao put slasher horor žanru. Kritičari su ga nazvali najboljim “Halloween” nastavkom do sada, a publika u Torontu je nakon poslednje scene pozdravila film gromoglasnim aplauzom i stojećim ovacijama.

Negativne reakcije u vezi sa filmom su fokusirane na lik psihoterapeuta i na momente opuštanja u vidu komičnih opaski. Sa druge strane najveći broj kritičara je pohvalio način pripovedanja, glumu Džejmi Li Kertis i generalnu atmosferu koja je dovoljno mračna i jeziva kao i originalu Džona Karpentera.

Chris Evangelista, SlashFilm: “Evo u čemu je “Halloween” uspešan – učinio je Majkl Majersa modernom babarogom čije prisustvo na velikom platnu uteruje strah u kosti. On ne ubija samo ljude, on ih uništava.

Jonathan Barken, Dread Central: “Treći čin filma u kojem se susreću Majkl Majers i Lori Stord je briljantno koncipiran i jedino što želite je da se sakrijete ispod sedišta”.

Eric Kohn, IndieWire: “Prolog je veoma jasan – legendarnom zlu nije potrebna fensi kostim ili specijalni efekti da bi nas ponovo istreslo iz gaća”.

Chris Bumbray, Joblo: “Moj jedini problem sa “Halloween” je psihijatar doktor Sartejn. Lik koji podesća na animirane likove potpune odskače od ostatka filma koji zna ko je i šta je. Narativ doktora Sartejna može biti gori ubica atmosfere od Majkla Majersa”.

Premijera “Halloween” je zakazana za 19. oktobar u Americi, a potom će film biti dostupan širom sveta.

Najčitanije

Pročitaj još