Serije i filmovi koje ne treba propustiti u junu

Dok se većina sprema za godišnji odmor i pakuje kofere, striming industrija je spremna kao zapeta puška za drugu polovinu godine. Negde na polovini 2022. koja je ozloglašeno poznata kao siromašnija, sve dok se ne približimo septembru i oskarovskoj sezoni, ima nekoliko kečeva u rukavu.

This Is Going To Hurt

BBC-eva mini-serija koja je od juna zvanično napustila područje Velike Britanije i otisnula se na svetsko tržište je fantastična crna-komedija / drama zasnovana na bestseleru Adama Keja. Sezona od sedam epizoda prati grupu lekara početnika na akušerskom i ginekološkom odeljenju. Pored fantastičnih reakcija kritike i publike, opisana je kao iznenađujuće iskren i autentičan prikaz rada u Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

Danski politički triler i drama je svojevrsni pandam West Wing-u u fiktivnoj i ponekad neponošljivoj realističnosti borbe za političku prevlast i moć. Ljubitelji skandinavskih političkih zvrčki imaju u čemu da uživaju ovog juna.

The Boys (treća sezona)

Možda Deda nije preveliki ljubitelj subverzivne parodije na superjunački žanr, ali je neosporan ogorman uspeh Prime-ovog čeda “The Boys”. Za fanove kvroločne i izvitoperene verzije sveta u kojoj su se ljudi sa natprirodnim moćima umešali u politički i društveni aspekt života ima još dosta materijala za uživanje.

Irma Vep

HBO-ova mini-serija zasnovana na istoimenom kultnom klasiku iz 1966. godine sa Alisijom Vikander fokusiran je na život glumice koja potpuno opčinjena i previše zanesena spostvenom karijerom po dolasku u Pariz zbog uloge života – oživljavanja čuvenog francuskog nemog filma “Les Vampires”.

Ms. Marvel

Šarmantan tinejdž dodatak Marvelovom univerzumu.

Hustle

Adam Sendler zaista doživljava novu renesansu u karijeri jer u poznijim godinama počinje da bira i glumi u daleko boljim filmovima nego u mladosti.

Peaky Blinders (šesta sezona)

To je to, poslednja sezona Peaky Blinders za one koji su ostali sa serijom šest sezona.

The Old Man

Džef Bridžis kao bivši pripadnik CIA daleko je od mirne penzije i blata u banji za stare i umorne kosti jer možda su godine stigle, ali problemi su gori nego u mladosti.

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

Tematski nekonvencionalna priča o penzionisanoj učiteljici i seksualnom radniku koji je angažovan da ispuni sve njene želje u krevetu koje se nisu ostvarile pre zrele dobi.

Neobično nadarena deca u vremenskom paradoksu, posle bolje, duhovitije i pitkije druge sezone “The Umbrella Academy” više nije “Akademija kišobrana”, već “Vrabac akademija”. Nije ni važno, kreće treća sezona uskoro i sve će već biti jasno ili dodatno zakomplikovano.

Loot – 24. jun

Maja Rudolf kao Moli Novak posle razvoda koji ju je obogatio za 87 milijardi dolara umesto pobesnele bogatašice želi da postane nešto drugo, nešto potpuno drugo.

Westworld (četvrta sezona) – 26. jun

Od zabavnog vestern parka prepunog androida, preko razvijanja svesti, pa da teorije simulacije i kontrole svakodnevice, ali i sudbine običnog sveta polako se približava svom kraju. Posle četvrte sezone i velikih otkrića približavamo se najavljivanom finalu sa petom sezonom.

Najčitanije

Pročitaj još