Serija “Wednesday” ipak ostaje na Netflix-u i dobija drugu sezonu

Iako ne bi trebalo da bude nikakvo iznenađenje što je serija “Wednesday” Tima Bartona dobila šansu za drugu sezonu kao najuspešniji projekat Netflix-a ove godine, poslednjih meseci je trajao tihi rat između strimig giganta i Amazon Prime-a.

Striming spin-off o porodici Adams fokusiran na lik Srede odmah posle debitovanja 23. novembra bez dana prekida bio je globalni hit koji se nije skidao sa prvog mesta po gledanosti na Netflix-u. Popularnost serije dodatno su pomogli internet mimovi i Tik Tok objava glavne glumice Džene Ortege na kojoj Sreda igra uz pesmu Lejdi Gage “Bloody Mary” sa albuma “Born This Way”.

“Wednesday” je u prvoj nedelji postigla neverovatan rezultat. Naime, gledaoci su za sedam dana proveli 341 miliona sati uz seriju, a za 28 dana 1.2 milijarde.

Alfred Gog i Majles Milers, autori serije, pod rediteljskom palicom Tima Bartona radili su pod nadzorom MGM Television produkcije koja je od nedavno u vlasništvu Amazona, pre svega servisa Amazon Prime, pa je bilo pitanje nakon ujedinjavanja MGM-a i Amazona da li će Bezosova kompanija pristati da preda planetarni hit “Netflix-u” ili će ga oduzeti.

Kako se ispostavlja posle dugih pregovora Amazon je ipak odlučio da produkcija MGM nastavi saradnju sa Netflix-om i da “Wednseday” dobije još jednu sezonu na najvećem striming servisu na svetu.

Objavljen je i kratak tizer praćen viralnom numernom “Bloody Mary” koji najavljuje drugu sezonu.

Najčitanije

Pročitaj još