Serija “Snowpiercer” trejler: Sećate li se filma? E, pa isto to samo u sezonama

Film “Snowpiercer” južnokorejskog reditelja Bong Jun-hoa (nadam se da mu nisam iskasapio ime i prezime) iz 2013. godine je kao dobar pelcer koji se nije primio. Iz nepoznatih razloga spada u kategoriju odličnih filmova koji nikad nisu doživeli veći komercijalni uspeh. Šta učiniti? Napraviti seriju – kakav obrt.

Utopija na šinama koja putuje zaleđenim predelima kao i svako društvo je podeljeno na klase. Zavisno od toga koju ste kartu kupili u tom delu voza ćete i sedeti. Što bi rekli moji Valjevci – šarage su zakon (šarage su poslednji red autobusu), ali ne i alternativnoj verziji sveta Snowpiercer. U prevodu – ako ste u šaragama, ugaslili ste.

Voz koji je poslednje utočište čovečanstva je jedan ekosistem. Bogati, siromašni, bludni, razvratni, pametni, manje pametni, lepi, manje prijatni oku, talentovani, zgodni, oni manje zgodni i svi ostali smrtnici truckaju sa na putu za nikuda.

Trejler za treću sezonu “Westworld” gori kao šumski prokleti požar

U televizijskoj adaptaciji nema nekih promena, ako je suditi po trejleru. Dženifer Koneli tumači lik Melani Kavil misteriozne i zlokobne glavnokomandujuće glave koja zavodi red i mir u vozu. Sirotinja iz šaraga želi da se probije u prednji deo voza ne bi li se izborili za svoju slobodu, čast i pravo na pristojan život.

Ovo je još jedan od onih slučajeva kad niko nije tražio rimejk ili televizijsku adaptaciju, ali ćemo je dobiti. I to ne jednu sezonu, nego dve u istoj godini. Prva sezona se očekuje na proleće 2020. godine, a nastavak krajem 2020. godine.

Najčitanije

Pročitaj još