Prve reakcije na film “Aquaman”

Film “Aquaman” je sinoć zvanično počeo sa prikazivanjem u domaćim bioskopima, a sa drugog kraja sveta uveliko stižu prve recenzije projekta Warner Bros. 

Prva samostalna avantura jednog od junaka DC univerzuma zaradila je neverovatnih 100 miliona dolara prošlog vikenda u Kini, sad je ostalo da i ostatak sveta pokaže interesovanje podjednako kao i na istoku. Reditelj Džejms Van koji se proslavio radom na horor žanru uložio je kreativne napore da opravda očekivanja publike i fanova, ali i da stane rame uz rame sa “Wonder Woman”, barem što se tiče ocena i reakcija. 

Prve reakcije su više nego solidne i kritičari zaključuju da je u pitanju CGI spektakl nafilovan akcijom. 

Piter Deburg “Variety: “U šoku sam jer nije teško s*anje”.

Karen Han “Polygon: “Pored ‘Black Panther’ i ‘Spider-Verse’, ‘Aquaman’ ulazi u trku za najbolji film o super-heroju ove godine”. 

Vilijam Bibiani “The Wrap“: “Neobična i divna super-herojska avantura kojoj je za dlaku izmaklo da bude najbolja ikad napravljena”. 

Emili Jošida “Vulture: “Iako je u pitanju standardna formula, sa treš radnjom i Edipovskim kompleksom, vizualni identitet i zabavni element filma vade stvar”. 

Piter Bredšo “Guardian”: “Brlja koju ne može da spase ni kul glumac kao što je Džejson Momoa”. 

Reakcije su većinskim delom pozitivne sa osvrtom da je uvodni deo narativa loše formulisan, da je gluma najčešće loša zbog scenarija i izbora glumaca, ali da je jako zabavno i vizuelno veoma primamljivo.

Najčitanije

Pročitaj još