Nove serije koje izlaze u januaru

Možda je 2020. godina u zagrljaju sa korona virusom zaustavila svaku industrijsku granu, ali ne i striming industriju. Zatvoreni ili prazni bioskopi naneli su veliki udarac najavljivanim filmovima i njihovim kreatorima. Da muka bude još veća pesničenje će se nastaviti tokom 2021. godine. Prvobitna najava da će leto biti povratak u bioskope i prvi korak ka nekadašnjem životu već je precrtana i otpisana. Kako piše “IndiWire” od letnje bioskopske sezone nema ništa jer nepredvidiva epidemiološka situacija, koja trenutno opet pravi probleme u Kini i divlja u Velikoj Britaniji, neće se smiriti još godinu dana. I dok filmske kompanije paniče, Netflix je najavio da će tokom cele 2021. godine imati po jedan novi film nedeljno. Između ostalog i velika imena u njima – Leonardo Dikaprio, Dženifer Lorens, Gal Gadot, Redžina King, Oktavija Spenser, Džejson Momoa, Idris Elba, Kris Hemsvort, Ejmi Adams…

Iako je prvobitno kritikovan HBO Max, pre svega od strane Kristofera Nolana, što je kompanija WarnerBros sve filmove preselila na striming servis, u ovom trenutku to je najbolja poslovna odluka koja će spasiti ono što spasiti može.

Pandemija je usporila i ograničila snimanje novih serija i filmova, ali srećom, većina je uspela da stigne do poslednjeg reza i trenutno su u fazi montaže. Iako je postojao strah da će 2021. godina, barem kad je sedma umetnost biti suva kao Sahara, ispostavlja se da će biti svega i svačega. Koliko će biti dobro, to ćemo videti.

Iako januar za sada nije doneo preterano ništa spektakularno. Od polovine do kraja meseca stiže nekoliko zanimljivijih naslova.

American Gods (treća sezona – epizode izlaze nedeljno na Amazon Prime) – 10. januar

Adaptacija romana Nila Gejmena posle odlične prve sezone, prošla je kroz fazu promena – pre svega kreativne. Promena scenarista i odlazak Brajana Fulera i Majkla Grina osetili su se u svakom minutu potpune propasti od druge sezone. U trećem krugu, koji može biti i poslednji ako serija nastavi sa niskom gledanošću i lošim scenarijom, priču navigira Čarls H. Egli koji je poznatiji po ranijem radu na serijama “Dexter” i “The Shield”. Pomolimo se bogovima, starim i novim, da se odlična knjiga i rad Nila Gejmena popravi na ekranima.

WandaVision – 15. januar

Mini-serija zasnovana na Marvelovom univerzumu pre zvanične premijere dobila je odlične recenzije od strane kritike koja ju je nazvala “najintrigantnijom pričom iz Marvelovog kazana”. Serija prati centralne junake posle događaja u filmu Avengers: Endgame. Wanda i Vision žive idealni suburbijski život iz reklame za deterdžent. Naravno, stvari ubrzo kreću južnije i tužnije.

 Servant (druga sezona) – 15. januar

Dadilja Lijen Grejsen iz Vinskonsina se vraća i sa sobom dovodi bizaran religijski kult, neobičnu moć oživljavanja pokojnika i ponovni pakao u život porodice koja je izgubila sina Džerika. Em Najt Šamalan ostavio je mnogo neodgovorenih pitanja posle prve sezone i ako je suditi po trejleru, komplikacije su tek počele.

Losing Alice – 22. januar

Loosing Alice nije “Killing Eve”, ali prati sličan model opsesivnog odnosa između dve žene. Prva sezona nove Apple TV+ serije prati rediteljku Alisu, kreativno očajnu zbog uverenja da je izgubila sebe u prevelikoj posvećenosti porodici sve dok ne upozna Sofiju, koja će je uvući u gadne probleme.

Snowpiercer (druga sezona) – 25. januar

Serija “Snowpiercer” inspirisana filmom oskarovca Bong Džun Hoa i francuskim grafičkim novelama “Le Transperceneige” posle neslavne prve sezone i loših kritika dobila je drugu šansu. Dobar obrt na kraju prve sezone nas uvodi u novo poglavlje klasnog voza koji putuje kroz ledenu neman. Dodatak novoj sezoni je Šon Bin, glumac koji večito umire u serijama u kojima glumi.

Bonding (druga sezona) – 27. januar

Komedija o devojci koja želela da postane psihoterapeut, a zapravo je domino dama i njenom drugu koji je želeo da postane komičar, a zapravo je njen pomoćnik u svojoj minijaturnoj formi (epizode od 15 minuta) nastavlja se posle nevolje sa nasilnim klijentom koji je možda, a možda ne, ubijen.

Najčitanije

Pročitaj još