Sezona požara: Serije koje izlaze u junu

Dok sav normalan svet planira odmor, leto pod nekim suncobranom ili na planini, mi ostali smrtnici radujemo se letnjoj serijskoj sezoni. Zašto da izgoriš na Suncu kad možeš ispred televizora. Ako uzmemo u obzir da nas je prva polovina godina mazila i pazila, i pružila nam veliki broj dobrih debitantskih ostvarenja na striming servisima i kablovskim operaterima nema nekog razloga brigu. Ako jun podbaci, mada teško sudeći po onome što nudi, ima još šest meseci do kraja 2019. 

NOS4A2 – 2. jun

Televizijska adaptacija romana Džoija Hila prati sudbinu dva neobična pojedinca. Energetskog vampira Čarlija Manksa koji otima nesrećnu decu i Vik Mek Kvin koja može da pomera vreme i prostor. Čarli se seća, ali Vik ne – njih dvoje se poznaju. 

Deda Milorad je gledao seriju pre premijere i ovo neobično čudo treba da imate na svom radaru. 

Više o seriji NOS4A2 pročitaj na ⇒ NOS4A2: Ne veruj čiki koji nudi lepe poklone

Handmaid’s Tale (treća sezona) – 5. jun

Najuspešnije ostvarenje striming servisa Hulu je adaptacija čuvenog romana Margaret Atvud. Teokratski svet Gilijada u kojem su žene najvećim delom jalove, koristi one koje mogu da rađaju kao sluškinje. Posle dve sezone pokušaja bekstva Džun iz užasa distopijskog društva pronašla je saveznike koji bi mogli da promene novi vrli svet. 

Black Mirror (peta sezona) – 5. jun

Posle interaktivne epizode Bandersnatch koja je jedino imala smisla ako koristite Netflix, jer onaj ko gleda kontroliše sudbinu glavnog junaka u ključnim scenama izborima koju su ponuđeni, serija se vraća svojoj standardnoj formi.

Svi problemi modernog društva, utopija, distopija, postmoderna, filozofija, metafizika i život generalno su spakovani u petoj sezoni koja nas čeka na Netflix-u.

Tales of the City – 7. jun

Mini serija striming servisa Netflix u junu planira da otopi ledena srca. Meri En se posle 20 godina vraća u svoj rodni grad kako bi ponovo bila sa ćerkom i bivšim mužem. Napustila ih je da bi napravila uspešnu karijeru, ali kriza srednjih godina, usamljenost i promašen život je vraćaju u stvaran život. Fantastična glumačka ekipa obećava, samo još da pogodi obećanu emotivnu notu. 

Big Little Lies (druga sezona) – 9. jun

Jedan od najiščekivanijih povrataka na male ekrane. Priča o pet žena i priča o ubistvu koje su prikrile za više dobro dobijaju novog člana – Meril Strip. Mama Holivuda nije došla da im se pridruži, već da vidi ko je kriv za ubistvo njenog sina. 

Too Old To Die Young – 14. jun 

Recimo da je True Detective dobio svog konkurenta. Priča o policajcu koji sarađuje sa čovekom koji je ubio njegovog partnera je umešan u prljave poslove sa kartelima, tinejdžerima ubicama, Jakuzama i podzemljem od kojeg se diže kosa na glavi. 

Los Espookys – 14. jun

Nisam siguran kako bih ovo opisao, ali recimo spoj komedije i horora. Španci su uvek bili najluđi od sve dece. 

City on Hill – 16. jun

Nova serija za koju je zadužen Ben Aflek inspirisana je Bostonom početkom devedesetih, užasom pravnog sistema i kriminogenih struktura. 

Euphora – 16. jun

HBO serija zasnovana na izraelskom originalu prati život grupe tinejdžera po povratku sa letnjeg raspusta. Savremeni osvrt na probleme koji su najzastupljeniji među mladima u erotizovanom dobu koje veliča Instagram savršenstvo, alkohol i narkotike. 

Grand Hotel – 17. jun

Da počnemo od izvršnog producenta serije – Eva Longorija. Dakle, svesni smo da je ovo trešina. Druga stvar – priča o luksuznom hotelu u kojem zaposleni znaju prljave tajne bogataša. Treća stvar – mnogo zategnutih tela, botoksa i lepih ljudi. Ne očekujte previše. 

Dark (druga sezona) – 21. jun

Naša omiljena nemačka serija o gradiću Vindenu, pećini u kojoj vreme se pomera unapred i unazad, nuklearnoj elektrani, otmičaru dece, istetoviranom svešteniku i svim ostalim mračnim tajnama koje obožavamo se vraćaju na Netflix. 

The Rook – 30. jun

The Rook prati priču žene koje se budi jednog dana u Londonu okružena beživotnim telima. Ne seća se ko je, niti kako je dospela tu gde jeste. Ona je jedan od članova tajne službe koja se bavi ljudima sa natprirodnim sposobnostima. Neko želi da je ukloni i natera je da sa sobom ponese u grob tajnu koju je otkrila. 

Najčitanije

Pročitaj još