Nove serije i filmovi koji izlaze u oktobru

Sa početkom oktobra otvorena je sezona veštica, utvara i bauka iz mraka. Kišoviti i oblačni period godine rezervisan je za  horor i psihološki triler žanr. Tako da ne treba da čudi što je mesec pred nama u deficitu sa komedijama i dramama. Zapravo, oni će dobiti svoj tremin od novembra kada nas očekuje početak oskarovske sezone, koja će definitivno biti drugačija nego prethodnih godina jer još uvek nije najsanije kako će filmske kuće da serviraju sadržaj sa epidemiološkom pretnjom krajem godine. Bilo kako bilo, ovo su naslovi koji nas očekuju do kraja oktobra.

The Lie – 6. oktobar

Prvi u nizu horor filmova koji su nastali u saradnji Amazon Prime i filmske kuće Blumhouse je “The Lie”. U pitanju je jedan od četiri filma koji nas očekuje u oktobru. Svi filmovi su neobičnoj vezi, iako pripovedaju različite priče.

“The lie” prati tinejdžerku koja priznaje roditeljima da je ubila najbolju prijateljicu. Pokušaji majke i oca da prikriju ubistvo plete zlokobnu mrežu događaja.

Black Box – 6. oktobar

Istog dana kad i “The Lie” na Amazon Prime debitovaće “Black Box”. Još jedna saradnja striming servisa i Blumhouse prati udovca koji posle agonije sa eksperimentalnom terapijom više nije siguran šta se desilo na dan kada je njegova supruga poginula u saobraćajnoj nesreći.

Books of Blood – 7. oktobar

Antologijski film zasnovan na istoimenoj knjizi Klajva Barkera je kolekcija bizarnih priča. Nažalost, film je više fokusiran na originalne priče koje su osmišljene za potrebe filma, a ne na one koje se pojavljuju u knjizi.

To the Lake – 7. oktobar

Ruska apokaliptična serija prati porodicu usred smrtonosne pandemije koja se širi svetom. “To the Lake”, prati njihove pokušaje da prežive u zlokobnom svetu.

Supernatural (15. sezona) – 8. oktobar

Neuništivi “Supernatural” više od decenije, tačnije 15 godina, preživljava na savremenoj televiziji. Fanovi serijala ovog puta će morati da se oproste sa sa čuvenom braćom jer je sad stvarno dosta.

The Haunting of Bly Manor – 9. oktobar

Tehnički druga sezona fantastične The Haunting of Hill House, ali je zapravo potpuno nova i drugačija priča. Serijal koji će od sada imati samo prefiks “The Haunting”, u svakoj novoj sezoni biće inspirisan radom autora koji su se proslavili horor romanima. Prva sezona je zasnovana na čuvenoj knjizi Širli Džekson, a druga, odnosno “Bly Manor” na romanu Henrija Džejmsa “Okretaj zavrtnja”.

“Bly Manor” upoznaje nas sa porodicom i guvernantom koja je angažovana da vodi računa o dečaku i devojčici. Kako je objasnio kreator serije Majk Flanengen u pitanju je ljubavna priča sa duhovima.

Fear the Walking Dead (šesta sezona) – 11. oktobar

Spinof čuvene zombi apokalipse dobio je svoje šesto poglavlje koje će biti premijerno prikazano 11. oktobra.

Evil Eye – 13. oktobar

Treći po redu horor film iz kuhinje Amazon Prime i Blumhouse je “Evil Eye”. Zasonovan na audio knjizi Maduri Šekar prati emotivnu vezu i sumnjičavu majku. Naime, akterka priče pod pritiskom postaje sve sigurnija da je njen partner u neobičnoj vezi sa njenom porodicom, zahvaljujući mračnim pričama majke.

 Nocturne – 13. oktobar

I poslednji film u saradnji Amazon Prime i Blumhouse je “Nocturne”. Zvezda serije “Euphoria” Sidni Svini dolazi u posed knjige preminule koleginice sa fakulteta koja otkriva nešto mnogo mračnije od večnog mraka.

 Helstorm – 16. oktobar

Iz Marvelove kuhinje u saradnji sa servisom Hulu za ljubitelje onostranog stiže “Helstorm”. Sin i ćerka serijskog ubice u pohodu na čovečanstvo.

The Trail of Chicago 7 – 16. oktobar

Istorijski triler smešten je u Čikago 1968. godine i prati sukob policije i Nacionalne garde. Ozloglašeni slučaj o organizatorima protesta i suđenju je centralna tema novog Netfliksovog filma.

Clouds – 16. oktobar

Disney+ kao dominatno porodični striming servis ima toplu ljudsku priču u oktobru o bolesnom tinejdžeru i njegovoj želji da ostavi trag pre nego što napusti ovu planetu.

La Revolution – 16. oktobar

Francuski istorijski triler sa izmenjenim istorijskim podacima i dramaturgijom gledaoce će upoznati sa čuvenom Francuskom revolucijom i njenom ideologijom.

Someone Has to Die – 16. oktobar

Moglo bi se reći da je “Someone Has to Die” španska verzija “Knives Out” o pomahnitaloj porodici i članovima koji dišu jedni drugima za vratom sve dok neko od njih ne prestane da diše.

Rebecca – 21. oktobar

Moderna adaptacija istoimenog gotskog romana Dafne Di Morje “Rebeka” (mnogima je poznatija Hičkokova verzija) prati junakinju koja mora da se izbori sa duhovima pokojne supruge njenog muža.

The Witches – 22. oktobar

HBO za oktobar je pripremi film sa oskarovcima. En Hetevej, Oktavija Spenser, Stenli Tuči u filmu Roberta Zemeckog (Forrest Gump). Priča prati dečaka iz Alabame koji je slučajno upao na veštičiju konferenciju tokom boravka kod bake u hotelu. U pitanju Grand hotel za veštice.

Bad Hair – 23. oktobar

Film koji je početkom godine izazvao oprečne reakcije kritike i publike na Sundance festivalu ovog oktobra će biti dostupan na servisu HULU. U pitanju je priča ambiciozne žene koja po svaku cenu želi da postigne uspeh. Inspirisana savremenom televizijom i muzičkom industrijom odlazi kod frizerke kako bi dobila željenu frizuru koja će joj promeniti život. Pa, od tog trenutka stvari kreću nizvodno.

The Queen’s Gambir – 23. oktobar

Glumica Anja Tejlor Džoj kao majstor šaha suočava se sa cenom koju mora da plati svaki genije. Priča inspirisana romanom Valtera Tevisa prati uspone i padove žene koja život želi da navigira kao i figure u šahu.

On The Rocks – 23. oktobar

Film Sofije Kopole koji je prvobitno zakazan za bioskope, ipak će debitovati na Apple+ striming platformi. Bil Marej, Rešida Džouns i Marlon Vajans u komičnoj drami prati privilegovani i sofisticirani život bračnog para sa dve ćerke. Kad supruga posumnja da je muž vara uz pomoć oca želi da uđe u trag mutnjih radnji supruga, ali priča dobija neobičan obrt.

Borat Subsequent Moviefilm – 23. oktobar

Saša Baron Koen u ulozi Borata, opet. Mislim da ne treba dalji opis.

The Undoing – 25. oktobar

Serija sa Nikol Kidman i Hjuom Grantom je prošla trnovit put. Prvobitno je bila zakazana za maj, ali je zbog pandemije korona virusa odložena jer poslednja epizoda nije bila snimljena. Od autora Ali Mekbil i Nevine Laži (Dejvid E. Keli) stiže još jedna drama o ženi koja je suočena sa mnogo problema nakon nestanka muža.

Ghosts – 27. oktobar

Saradnja HBO-a i BBC-a u komičnoj horor seriji prati par koji je nasledio kuću i sve duhove koji su se uvukli u zidove.

Holidate – 28. oktobar

Još jedan film koji je preskočio bioskope i ide pravo na Netflix. Komedija prati gomilu večito singl ljudi kojima su se smučila venčanja i rođendani dece na koje ih zovu prijatelji.

The Mandalorian (druga sezona) – 30. oktobar

Fanovi prve sezone su i pored svih prepreka i korona virusa ipak će dobiti drugu sezonu mnogo ranije nego što su se nadali.

Najčitanije

Pročitaj još