Nove serije i filmovi koji izlaze u novembru

Približavamo se odjavnoj špici 2020. godine. Nek je živa i zdrava, ali nek ide bestraga. Pre nego što nas ova godina isprati kafom sikterušom, novembar 2020. je nabijeniji filmovima nego ostatak godine. Nažalost, bioskopi ne mogu da finkcionišu, a samim tim ni filmska industrija, pa se većina naslova preselila striming i PVOD (premijum video na zahtev). Očekuje nas nekoliko zanimljivih naslova u novembru, pa da počnemo redom.

Mother (Madre) – 3. novembar

Špansko-francuski film Rodriga Sorogojena prati porodičnu tragediju Elene koja je ostala bez sina. 10 godina nakon nestanka mališana, na obali Francuske upoznaje tinejdžera koji je jako podseća na dečaka kojeg je rodila.

“Madre” ima fantastične reakcije kritike koji su ga pretpremijerno pogledali.

Film će debitovati na Netflix-u.

Love & Anarchy – 4. novembar

U novembarskom sivilu, Švedski rom-com donosi priču o Sofi, majci dvoje dece, koja se neočekivano “lepi” za IT tehničara Maksa. Kako je neko šaljivo napisao u komentarima: “Opet Stokholmski sindrom”.

Serija debituje na Netflix-u.

Save Me Too – 5. novembar

Antologijski koncept “Save Me” koji i u drugoj sezoni nosi naziv “Save Me Too” prati Nelija Roua koji je optužen za otmicu ćerke koji nije ni poznavao.

Serija “Save Me” je jedna od bolje ocenjenih na striming servisu Peacock na kojem će i debitovati.

 Paranormal – 5. novembar

Netflix-ova serija koja nam stiže iz Egipta prati ciničnog profesora hematologije koji se suočava sa natprirodnim događajima. Priča je zasnovana na romanu autora Ahmeda Kaleda Tavfik.

Citation – 6. novembar

Film zasnovan na istinim događajima prati život studentkinje iz Nigerije koja je prijavila uglednog profesora za silovanje.

Film debituje na Neflix-u.

Undercover (druga sezona) – 9. novembar

Holandska serija koja je verovatno mnogima promakla je svojevrsni evropski pandan serijma kao što su Zero, Zero, Zero i Narcos. Muljatorske radnje, dilovanje droge, oružja i ljudi sa one strane zakona su kičma serije Undercover.

Druga sezona debituje na Netflix-u.

Industry – 9. novembar (kod nas 10. novembar)

Nešto slabija pounda HBO-a ove godine se nastavlja sa neubedljivom premisom serije “Industry”. Serija prati ambicioznu grupu dvadesetogodišnjaka u borbi sa korporativnim svetom. Uz standardne priče o odrastanju.

Serija će debitvati na HBO-u.

A Teacher – 10. novembar

Kontroverzna tematika koja podseća na čuveni film “Spisi o skandalu” fokusiran je na nelegalni odnos profesorke i učenika. Kako priča odmiče postaje sve više neprijatnije i opasnije za obe strane.

“A Teacher” je serija u vlasništvu FX-a koja će biti dostupna na servisu Hulu.

I Am Greta – 13. novembar

Za nezainteresovane Greta je ona devojčica što priča o glečerima 🙂 Dobila je svoj dokumentarac o borbi za spasavanje planete koja evidnetno umire zahvaljujući ljudima.

The Life Ahead – 13. novembar

Može se reći povratak Sofije Loren na srebrni ekran. Madam Roza preživela je Holokaust i poslednje dane života posvetila je odgajanju dece prostituki sa kojima je nekada delila ulicu. “The Life Ahead” prati odnos Roze i dvanaestogodišnjeg dečaka koji je pokušao da je opljačka.

The Crown (četvrta sezona) – 15. novembar

Serija “The Crown” došla je do najintrigantijeg i najkontrovernijeg dela priče. U četvrtom poglavlju priče o britanskoj kraljevskoj porodici princeza Dajana i Margaret Tačer su glavne akterke i razlog mnogih društveno-političkih sukoba.

His Dark Materials (druga sezona) – 16. novembar (kod nas 17. novembar)

Najveći kec iz rukava HBO-a ove sezone je drugo poglavlje adaptacije romana Filipa Pulmana. Relativno uspešna prva sezona obećava još kompleksniju i intrigantniju avanturu koja je namenjena svima.

Animaniacs – 20. novembar

Kultna animirana serija posle višedecenijske pauze dobija svoj novi život. Ako je suditi po trejleru biće više nego dobro.

Animaniacs debituje na servisu Hulu.

Run – 20. novembar

Film Aniša Čagantija prvobitno je bio zakazan za bioskope 8. maja. S obzirom na to da ga je korona smaknula sa repertoara umesto filmskog čistilišta i čekanja boljeg sutra “Run” debitovaće na servisu Hulu.

Jednostavna premisa koja podseća na spoj kultnog romana Stivena King “Mizeri” i mini-serije “The Act” prati patološki odnos majke i ćerke. Tinedjžerka koja dane provodi u kolicima sve je više sigurna da joj majka ne želi dobro.

Black Narcissus – 23. novembar

FX-ova mini-serija smeštena je u ženskom manastiru na Himalajima 1934. godine. Umesto božanskog mira i spokoja opatice iza zidina očekuju brojne tajne i užasna tragedija.

Hillbilly Elegy – 24. novembar

Glen Klouz i Ejmi Adams u jurišu na Oskara.

Uncle Frank – 25. novembar

Sofija Lils kao Bet Bledouz napušta dom i odlazi u Njujork. Studiranje i život sa ujakom Frenkom kreće u neočekivanom pravcu. Devojčica iz konzervativnog dela Amerike saznaje da je njen ujak gej.

Film debituje na Amazon Prime-u

The Flight Attendant – 26. novembar

Neobičan spoj trilera i komedije sa zvezdama serija “The Haunting of Hill House”, “Girls” i “Big Bang” prati sumanute događaje koji proganjaju stujardesu nakon što se jednog jutra probudila pored iskasapljenog putnika sa kojim je provela noć.

The Call – 27. novembar

Šta se dogodi kad zlokobni likovi iz serijala “Insidious” i “Saw” se nađu na jednom mestu. Horor film koji niko nije želeo da otkupi, završio je na Netflix-u. U klasičnom stereotipnom spletu događaja grupa tinejdžera je želela da se našali sa starijim bračnim parom, ali nisu znali da je dvojac došao pravo iz pakla.

I Hate Suzie – nema zvaničan datum, ali je predviđena za novembar

Britanska serija “I Hate Suzie”, koja bi trebalo da debituje na HBO-u, prati život problematične glumice i još problematičnie privatne fotografije koje će se pojaviti u tabloidima.

Napomena: Najavljeno je još nekoliko filmova i serija za HBO Max, Netflix i Hulu koji za sada nemaju zvaničan trejler, niti datum.

Najčitanije

Pročitaj još