Nove serije i filmovi koji izlaze u julu

Možda je za neke jul vreme za odmor i takozvana “mrtva” striming sezona, ali ipak postoji nekoliko veoma zanimljivih naslova pored finala “Stranger Things”.

Stranger Things (4. sezona – finale) – 1. jul

Finale Stranger Things od dve epizode koje će zajedno trajati gigantska četiri sata su uvertira u poslednje poglavlje serije, tj. petu sezonu kojom će se avantura u večito nesrećnom Hokinsu završiti.

The Terminal List – 1. jul

Akcioni triler i mini-serija sa Krisom Pratom zasnovana je ne istoimenom romanu Džeka Kara. The Terminal List pripada klasičnoj žanrovskoj klopki o bivšem vojniku i mračnim političkim i podzemnim silama koje mu ugrožavaju život.

Black Bird – 8. jul

Apple TV ove godine retko kad je razočarao i izgleda da ćemo imati i letnju poslasticu sa ovog striming servisa. “Black Bird” prati život sportskog heroja i sina uglednog policajca koji je osuđen na 10 godina robije. Umesto dobrog ponašanja i izdržavanja zatvorske kazne ponuđeno mu je brzo rešenje – premeštanje u ozloglašeni zatvor u kojem će morati da se sprijatelji sa serijskim ubicom i natera ga da prizna podle zločine koje je počinio.

The Longest Night – 8. jul

U Mini-seriju “The Longest Night” Netflix očigledno polaže velike nade jer je promoviše već nekoliko meseci unazad. Španski psihološki triler fokusiran je samo na jednu noć – jednu noć u zatvoru u kojem su smeštni mentalno izmešteni pojedinci i prestupnici. Naoružane snage imaju jedan zadatak – da ozloglašenog serijskog ubicu izvedu napolje, ali lak zadatak se pretvara u dugu ratobornu noć.

Better Call Saul (šesta sezona, drugi deo – finale) – 11. jul

Kao i fanovi Stranger Things-a, tako će i Better Call Saul dobiti drugi deo sezone, ali u ovom slučaju i veliko finale i završnicu voljenog i hvaljenog spinofa “Breaking Bad”.

Resident Evil – 14. jul

Kao neko ko je ogroman fan Capcom-ovog serijala “Resident Evil”, mislim na video-igre, i nedavne rimejkove Resident Evil 2 i 3, jedino što je nedostajalo je dobra filmska i striming adpatacija. Posle filmskog serijala i animiranih adaptacija Netflix je odlučio da Resident Evil postane serija. Možda je ovo nova šansa za kultnu video-igru.

Persuasion – 15. jul

Dakota Džonson u savremenoj adaptaciji dela Džejn Ostin, kao i prethodnik “Emma.” pre svega se oslanja na komediju i potancijalno dodvoravanje široj publici.

American Horror Stories (druga sezona) – 20. jul

Spinof serija čuvenog “American Horror Story” nije imala najsrećniju prvu sezonu, ali za ljubitelje Rajana Marfija i gigantski popularnog postmodernog horora stiže druga sezona.

The Grey Man – 22. jul

Velike zvezde u Netflix-ovom filmu se nikada do sada nisu pokazale, tako da ostaje samo da vidimo da li će Rajan Gosling i Kris Evans doneti sreću u, ako je suditi po trejleru, još jednom generičkom akcionom trileru.

Najčitanije

Pročitaj još