Nove serije i filmovi koji izlaze u decembru

Došlo je vreme da se rastajemo sa 2021. godinom. U oproštajnom mesecu pored premijere nekoliko filmova čiji je cilj da se domognu nominacije za Oskara, debitovaće i nove sezone serija koje su se dugo čekale. Između ostalog – novi “The Witcher” i povratak kultnog HBO naslova “Seks i grad”.

Lost in Space (treća sezona) – 1. decembar

Poslednja sezona rimejka istoimene serije iz 1965. godine obići će poslednji krug oko nerovatnih života članova porodice Robinson. “Lost in Space” izabrao je savršen period za premijeru jer je decembar porodični mesec, a “Lost in Space” je za celu porodicu.

The Power of the Dog – 1. decembar

Film novozelandske rediteljke Džejn Kampion je vestern-drama zasnovana na istoimenom romanu (THe power of the dog – Thomas Savage). Posle premijere na Filmskom festivalu u Veneciji i nagrade Srebrni lav za najbolju režiju, i odlične reakcije kritike, privukao je veliku pažnju publike.

Money Heist (La casa de papel peta – peta sezona, drugi deo) – 3. decembar

Ako ste izdržali do sada, onda ćete i izdržati konačno zbogom.

Landscapers – 6. decembar

Mini-serija “Landscapers” sa oskarovkom Olivijom Kolman (The Favourite) i Dejvidom Tjulisom biće premijerno prikazana 6. decembra. Posle misteriozne najave sredinom oktobra, novi trejler otkriva da su scenarista Ed Sinklar i reditelj Vil Šarp pripremili crno-humorni triler zasnovan na istinitim događajima koji su se odigrali 1998. godine.

“Landscapers” prati uspešno petnaestogodišnje prikrivanje dvostrukog ubistva. Suzan i Kristofer Edvards moraju da objasne kako i na koji način su upleteni u ubistvo ljudi koji su zakopani iza kuće.

Ova bizarna i crno-humorna drama o neobičnoj vezi i ljubavi Edvarsovih sigurno će biti poslastica za ljubitelje britanskog humora i triler-drama.

And Just Like That… – 9. decembar

Nije najjasnije šta i kuda želi da ide novi “Seks i grad” posle šest sezona i dva dugometražna filma. Bilo kako bilo, nastavak serije koji prati dame u zrelijoj dobi sigurno neće biti isti bez Samante, ali show must go on.

The Expanse (šesta sezona) – 10. decembar

Decembar 2021. godine je mesec oproštaja. Voljeni naučno-fantastični serijal koji je život započeo 2015. godine na kanalu SyFy, a potom otkupljen i spašen od Amazon Prime od prevremenog gašena, 10. decembra rastaje se šestom sezonom od publike.

The Unforgivable – 10. decembar

Posle više nego uspešnje saradnje Sander Bulok i Netfliksa na filmu “Bird Box”, oskarovka se vraća na striming servis u ulozi bivše zatvorenice kojoj društvo nije zaboravilo počinjene krvoločne zločine.

 The Hand of God – 15. decembar

“The Hand of God” na 78. Venecijanskom festivalu osvojio je nagradu žirija i predstavnik je Italije u kategoriji za Najbolji internacionalni film na 94. dodeli Oskara. Film Paola Sorentina je po rečima reditelja i scenariste je njegova najintimnija i najličnija priča o odrastanju.

Station Eleven – 16. decembar

Mini-serija zasnovana na romanu Emili Sent Džon Mandel “Stanica jedanaest” smeštena je u postapokaliptični svet koji pokušava da se oporavi posle pandemije koja je odnela previše života.

The Witcher (druga sezona) – 17. decembra

Druga sezona serije “The Witcher“, adaptacija romana Andžeja Sapkovskog, oslanja se na kratku priču autora “Zrno istine” (treća priča po redu u knjizi “Poslednja želja”) čije će zasebno produženo izdanje biti objavljeno 29. mart 2022. godine u vidu grafičke novele. Producentkinja Loren Šmit Hisrič obećala je dobru i kvalitetnu zabavu 17. decembra.

1883 – 19. decembar

Za fanove serije Yellowstone, Paramount+ spremio je mini-seriju koja je smeštena pre događaja koje je poublika pratila.

Being the Ricardos – 21. decembar

Nikold Kidman kao Lusil Bol i Havijer Bardem kao Desi Armaz u filmu Arona Sorokina prati život glumačkog para koji su bili deo jedne od najpopularnijih američkih sitkoma.

Emily in Paris (druga sezona) – 22. decembar

Serija koja je izazvala veliki broj negativnih reakcija zbog problematične prezentacije Pariza prepunog klišea i sterotipa dobila je svoj nastavak.

The Matrix Resurrections – 22. decembar

HBO Max paralelno sa bioskopskom projekcijom premijerno će prikazati četvrti po redu deo sage “Matrix”. Posle vizuelne revolucuje za koju su zadužena prva tri dela kultnog akcionog filma, ostaje da vidimo šta još ima novo u rukavu.

Don’t Look Up – 24. decembar

Crna-komedija sa Leonardom Dikapriom, Dženifer Lorens, Meril Strip i Džonom Hil prvenstveno se bori za svoje mesto u oskarovskoj sezoni, a potom i za gledaoce jer će debitovati na Netflix-u.

The Book of Boba Fett – 29. decembar

Spinof i nastavak Diznijeve serije “The Mandalorian” zatvara 2021. godinu.

Najčitanije

Pročitaj još