Nove serije i filmovi koje ne bi trebalo da propustimo u aprilu

Krcati aprilski raspored serija i filmova koji trenutno broji preko oko 60 naslova, od kojih polovina neće naći publiku, na kraju se svodi na nekoliko koje treba imati u vidu i na listi “pogledaj kad stigneš”.

Slow Horses – 1. april

Geri Oldmen kao lider tima agenata-špijuna posle greške koja je uništila karijere u obaveštajnoj službi opsian je kao “osvežavajući triler” u žanru koji se umorio.

Tokyo Vice – 7. april

Serija inspirisana istinitim događajima o japanskom podzemlju i strancu koji se našao u neobražnom grožđu je savremeni osvrt na neon-trilere.

Anatomy of a Scandal – 15. april

Nova serija Dejvida E. Kelija ni po čemu se ne razlikuje od njegovih prethodnih ostvarenja “The Undoing” i “Big Little Lies”, ali sapunjavi triler o bivšem ministru i optužbi da je silovatelj su kratka treš zabava.

Better Call Saul (6. sezona) – 18. april

Oproštajna sezona kultnog spinofa “Braking Bad”.

Mayans M.C. (4. sezona) – 19. april

FX-ova serija nikada nije uspela da dosegne široku publiku, ali ako ste prespavali ovo zlato, ne zatvarajte oči pred njim.

Russian Doll (2. sezona) – 20. april

Posle fantastične mini-serije “Russian Doll” o prokletoj vremenskoj petlji u kojoj je zaraboljena Nataša Lion, neprestano umirajući i vraćajući se na veče rođendanske žurke, dobili smo neočekivani nastavak. Iako postoji bojazan da serija neće uspeti da oživi simboliku i metaforu originala, prve recenzije za drugu sezonu daju signal da nas očekuje odlična vremenska vožnja, ali ovog puta u vozu.

The Flight Attendant (2. sezona) – 21. april

Još jedna serija koja je prvobitno bila mini-serija. Stujardesa zarobljena u sopstvenom umu i upletena u ubistvo posle velike popularnosti dobila je nastavak. Ovog puta naša junakinja je trezna, ali postala je službenik CIA-e i ubeđena da je videla svog klona.

A Very British Scandal – 22. april

Razvod vojvode i vojvotkinje Argajl bio je jedan od najozloglašenijih slučajeva 20. veka.

Ozark (4. sezona, drugi deo) – 29. april

Iako je drugi deo poslednje sezone bio rezervisan za kraj godine, ipak finale i oproštaj serije biće objavljen mnogo ranije.

Shining Girls – 29. april

Elizabet Mos kao novinarka Kirbi Mazrači posle traumatičnog događaja ubeđena je da se njena realnost menja i da živi paralelne života u različitim dimenzijama. U svakoj dimenziji se desilo ubistvo i sva vode do jedne osobe koja postoji u svakoj.

 The Norhtman – od 14. aprila u bioskopu

Najnoviji film Roberta Egarsa (The Witch, The Lighthouse) prati mladog Vikinga željnog osvete posle ubstva oca.

Everything Everywhere All at Once – od 21. aprila u bioskopu

Film sa ubedljivo najvećim ocenama kritike i publike (97 – kritika, 93 – publika) je crno-humorna, naučno-fantastična akcija koju je teško objasniti. Zato je tu trejler.

Najčitanije

Pročitaj još