Nove serije i filmovi koji izlaze u oktobru

Oktobar je vreme da svi bauci iz mraka i veštice na metlama zauzmu svoje počasno mesto u striming i filmskom svetu. Ljubitelji horora, psiholoških trilera u ovom periodu godine imaju najbogatiji izbor sadržaja. Ovo su najzanimljivji naslovi za ovaj mesec.

INTERVIEW WITH THE VAMPIR – 2. oktobar

Modrni osvrt na gotski roman En Rajs ovog puta, za razliku od filma iz 1994. godine, smešten je u savremeni kontekst pandemije, ali suština je ista – serija prati intervju između novinara Danijela Moloja i ozloglašenog vampira Louis de Pointe du Lac.

Folklore (druga sezona) – 6. oktobar

Druga sezona antologijske serije inspirisana mračnim legendama istočnjačke kulture.

Hellraiser – 7. oktobar

Povratak “Hellraisera-a” koji je dostupan na Disney+ je još jedan moderni osvrt na kultni klasik iz 1987. godine.

WEREWOLF BY NIGHT – 7. oktobar

Marvelov striming specijal zasnovan na liku iz Marvelovog univerzuma je fantazijski-horor-akcioni-retro mini-film za ljubitelje klasika.

Fantastični Majk Flanengen posle “The Haunting of Hill House / Bly Manor” i “Midnight Mass” ovog oktobra spremio je adaptaciju istoimenog romana Kristofera Pajka u kojem osam ljudi, osam večeri pričaju strašne priče.

LET THE RIGHT ONE IN – 9. oktobar

Striming adaptacija istorimenog romana švedskog autora John Ajvide Lindqvist je oktobarska doza vampira. 

The Watcher – 13. oktobar

Interesantan spoja Naomi Vots, Mije Ferou i Dženifer Kulidž u seriji “The Watcher” ne baš tako voljenog Rajana Marfija smešten je u suburbijsko naselje u Nju Džersiju. Bračni par neće imati mira ni danju ni noću zbog pisama i audio poruka koje ostavlja osoba koja ih neprestano nadgleda.

Holy Family – 14. oktobar

Španski triler o samohranoj mami koja je spremna na sve, ali doslovno na sve, za svoju decu dobija svoj crno-komični sjaj kako se priča bude odmotavala.

Najnovija sezona modernog horor klasika koji se u poslednjih desetak godina suočio sa usponima i padovima smeštena je Njujorku. Televizija Fx i Rajan Marfi, kao i obično, priču drže pod velom tajne sve dok se ne približi datum premijere, ali poznato je da priča prati mistriozna ubistva u “Velikoj jabuci” i moralno posrnuli život grada u koji svi žele da dođu.

Neobičan psihološki-horor prati život bivše zavisnice koja se vraća u porodični dom. Majka koja samo želi “najbolje za svoje dete” suočava ćerku sa užasnom prošlošću, ali sadašnjošću koja se uselila u njihovu kuću.

U nešto lakšem delu programa Šarliz Teron, Mišel Jao i Keri Vošington u adaptaciji besteselra Somana Chainania putuju hodnicima škole za dobro i zlo, gde sve priče počinju i zavšravaju se.

Od producenata Westworld u adaptaciji Vilijama Gibsona serija putuju naučno-fantastičnim i akcionim hodnicima sveta koji se deli na dva dela – stvarni i onaj koji neki ne bi posetili.

Kako oktobar bez Giljerma Del Toroa. Antologijska serija sačinjena od nekoliko različitih priča je po rečima oskarom nagrađenog reditelja – nepredvidiva i zlokobna. Na seriji su radili filmski radnici iza popularnih horor naslova – The Babadook, Splice, Mandy…

The Good Nurse – 26. oktobar

Džesika Čejnstin i Edi Redmejn su zvezde filma zasnovanog na istinitim događajima. Priču otvara sumnja da kolega (Edi Redmejn) ugledne medicinske sestre (Džesike Čejnstin) je odgovoran za nekoliko misterioznih smrti pacijenata.

The White Lotus (2. sezona) – 30. oktobar

Horor sezonu završava nastavak fantastičnog “The White Lotus”. Satirična komedija i drama u drugoj sezoni pored fantastičnog izbora glumaca među kojima su najveće zvezde Dženifer Kulidž i Obri Plaza još jednom prati neobične goste i njihove pomalo bizrane priče u luksuznom odmaralištu “Beli lotos”.

Najčitanije

Pročitaj još