Najvoljeniji film Milene Dravić

Bio sam dete, ali se jasno sećam otkačenog lika iz serije “Metla bez drške” koji ne prestaje da hvali svoje šnenokle. Malo šuška, zapravo malo više, obučena je kao proročica i iz nekog razloga je bila podjednako draga, ali pomalo zastrašujuća. Takva je bila i karijera Milene Dravić, draga publici, a nagrade zastrašujuće velike, verovatno i za nju samu, jer je izjavila da nikad nije prihvatala uloge da bi se domogla statue.

Prethodne večeri Milena nije izašla na pozornicu i poklonila se publici, već je otišla bez pozdrava. Bez obzira što je više nema i što možda nismo dobili priliku da je još jednom ispratimo sa scene gromoglasnim aplauzom glumica je ostavila neizbrisiv trag na televiziji, u pozorištu i filmu.

U glumačkom rukavu miljenice publike krije se veliki broj filmova koji su imali značajan pop-kultorološki momenat za srpski film, ali nijedan nije bio autentičan, duhovit i surovo iskren kao “Nije lako sa muškarcima“.

Milena u ulozi Gordane Diklić koja posle razvoda sa tri ćerke na grbači po prvi put u životu odlazi sama na odmor je definicija letovanja iz pakla svakog roditelja, bio on razveden ili ne.

Nakon što najmlađoj ćerki (Dubravki Mijatović) jave da je ekskurzija otkazana zbog nedovoljnog broja prijavljenih đaka, nakon ispale bivšeg muža koji ipak ne vodi drugu ćerku (Branku Katić) sa sobom na odmor zbog važnog sastanka i nakon što najstariju ćerku (Anu Simić) dečko ostavi, gospođa Diklić posle tri promene rezervacije u hotelu nema gde osim da sa svojim divnim, komplikovanim i zabavnim ćerkama provede letovanje u kampu.

Znači vi ne znate kako izgleda pakao? Ja ću da vam ga opišem. Nema tople vode, ali zato pljušti s neba. Sunce prži, ali zato nigde hlada. More čisto, ali puno meduza. Plaža prepuna, ali ne može da se živi od komaraca. Sunce najtoplije, more najčistije, vazduh najdivniji, ali ja ću ipak da zbrišem“.

Milena, zbrisala si i otišla na bolje mesto.

Najčitanije

Pročitaj još