“Moja genijalna prijateljica” se nastavlja, ali sa ozbiljnim poteškoćama

Fanovi romana Elene Ferante “Moja genijalna prijateljica” i istoimene italijanske serije mogu da odahnu jer se vraćamo u Napulj. Potreban nam je još jedan krug oko života Lile i Elene.

Italijanska kompanija RAI u saradnji sa internacionalnim distributerom HBO-om potvrdila je da će “Moja genijalna prijateljica” dobiti treću sezonu. I dok u Americi publika ove nedelje očekuje finale druge sezone koja je kod nas emitovana u februaru, kreatori se zahvaljuju jer da nije bilo podrške publike i kritike koji su pohvalili prve dve sezone, možda ne bismo videli nastavak.

Foto: HBO

Treći serijal će se oslanjati na roman “Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju”.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Druga sezona “Moja genijalna prijateljica” ostavlja ožiljke na duši zbog prve scene


Producentkinja Frančeska Orsi rekla je za “Vulture”: “S obzirom na to da publika i kritika podržavaju životni put Elene i Lile odluka o trećoj sezoni bila je laka. Zahvaljujemo se timu koji je do sada radio sa nama i jedva čekamo da počne snimanje nove sezone”.

Foto: HBO

Još uvek nije potvrđeno da li će glumice Margerita Mazuco i Gaija Girace nastaviti da tumače glavne akterke serije ili će za potrebe treće sezone biti uz pomoć šminke “starije”.

Veći problem je to što će se treća sezona znatno duže čekati nego prethodne, između kojih je napravljena pauza od dve godine. Zbog novonastale svetske situacije i pandemije korona virusa početak snimanja je odložen do daljnjeg, tačnije, sve dok ne bude sigurno da je moguće okupiti veliki broj ljudi koji može da radi zajedno.

Kao što je slučaj sa filmovima i serijama koji su odloženi zbog trenutne situacije, može da se dogodi da nova “Moja genijalna prijateljica” ugleda svetlost dana tek za nekoliko godina.

Najčitanije

Pročitaj još