“Moja genijalna prijateljica” 3. sezona: Evo kad izlazi i pogledajte prvi trejler

Treća sezona serije Moja genijalna prijateljica (My Brilliant Friend), zasnovana na trećem romanu iz tetralogije Elene Ferante, debitovaće 7. februara sa dve nove epizode. 

„Moja genijalna prijateljica“ o Eleni Greko i njenoj najbolj prijateljici Rafaelu Čerulo pokriva preko šest decenija njihovih života, a dok piše o njiovoj slavnoj i neslavnoj istoriji, Elena pokušava da odgonetne misteriju Lile, svoje genijalne najbolje prijateljice i, na neki način, najgoreg neprijatelja.


Sve o prvoj i drugoj sezoni pročitajte OVDE


Treća sezona sa Margeritom Macuko i Gajom Giraće u glavnim ulogama stavlja fokus na zrelo doba Elene i Lila tokom sedamdesetih godina. Lila je preuzela sina i ostavila muža i lagodan život, počevši da radi u fabrici u najtežim uslovima, dok je Elena napustila susedstvo zbog studija u Pizi, a sada je autorka uspešnog romana koji joj je omogućio ulaz u bogati i elitni svet. Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, još uvek su neraskidivno povezane.

Foto: HBO

Treća sezona zasnovana je na bestseleru „Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju“, trećem romanu iz tetralogije Elene Ferante. Seriju je režirao Danijele Lučeti, a produkciju potpisuju Lorenco Mijeli i Domeniko Prokaći. Serija je nastala u saradnji Rai Fiction-a i HBO Entertainment-a. Priču i scenario potpisuju Elena Ferante, Frančesko Pikolo, Laura Paoluči i Saverio Kostanco. Među izvršnim producentima su Paolo Sorentino i Dženifer Šur.

Premijera je 7. februara na HBO Go-u.

Najčitanije

Pročitaj još