Iznenađenje u “American Horror Story”

Nema zezanja sa novom sezonom “American Horror Story“. Neočekivano brz tempo serije koji iz minuta u minut kombinuje likove i događaje iz prethodnih sezona ne gubi vreme na razvlačenje misterije koja okružuje nove epizode. Sinoćna epizoda “Forbidden Fruit” sačuvala je veliko iznenađenje za kraj, a u međuvremenu otkrila agende likova iz bunkera za preživele posle nuklearnog napada. Pažnja – spojleri!

Kao što znamo Majkl Langdon sin čoveka i duha nije došao u bunker kako bi spasio preživele i premestio ih na sigurno mesto. Plan đavoljeg sina je da zbriše poslednji trag čovečanstva koji je ostao da se koprca posle napada. Iako je ubedio prisutne da će adekvatnog kandidata koji ispuni misteriozne kriterijume povesti sa sobom u obećani raj, ispostavilo se da je sve prisutne izmanipulisao uz malu pomoć nekog koga poznaje od malih nogu.

Glavnokomandujuća u bunkeru Vilemina je odlučna da smesti svoju zadnjicu na sigurno mesto, a kako bi obezbedila kartu u jednom pravcu osmislila je kako da se otarasi ostalih preživelih. Naime, Mirijam Mid (Keti Bejts) je robot koja je programirana da isključivo sluša naredbe svoje gospodarice, ali i da joj pomaže u sebičnim okrutnim idejama. Nakon što se nepoznata kočija prepuna jabuka pojavila na vratima bunkera Mirijam je došla na ideju kako da iskoristi zmije koje neprestano gamižu sobama otkako se Majkl pojavio. Vilemina i njen robot iskoristili su otrov od zmija i ubrizgale ga u jabuke kako bi se otarasile ostalih ljudi. Plan je iznenađujuće prošao bez problema, ali sa jednim obrtom.

Foto: FX

Naime, ispostavilo se da Mirijam uopšte nije primala naređenja od Vilemine, već od Langdona koji ju je napravio mnogo godina pre napada koji je zadesio planetu. Plan o trovanju prisutnih je Majklova instrukcija data Mirijam jer kako je objasnio “ne voli da prlja ruke” i više voli “da drugi obave posao umesto njega”.

Naravno, Mirijam je bila zadužena da likvidira Vileminu koja je u ironičnom spletu događanja ubijena od strane svog vernog sluge. Iznenađenjima nije kraj.

Mirijam tokom treće epizode je pominjala dečaka sa plavom kosom za koga je bila jako vezana, ali nije mogla da se priseti njegovog lica. Kako se ispostavlja Langdon je napravio alternativnu verziju svoje bake Konstance koju je glumila Džesika Lang u prvoj sezoni. Dakle, Mirijam je nekad bila čovek, ali ju je sin vladara podzemnog sveta pretvorio u personalnu mašinu koja deli sećanja i emocije iz njegove mladosti. Mada, postoji i mogućnost da je u pitanju njegova dadilja koju je ubio kao dečak jer ako se sećate tako se završava prva sezona. S obzirom da je Rajan Marfi rekao da će se Džesika Lang pojaviti u novoj sezoni, može da se dogodi da bizarna veza između Mirijam i Langdana je ona koja se odigravala između njega i njegove dadilje iz detinjstva.

I za kraj veštice!

Arrive American Horror Story GIF by AHS - Find & Share on GIPHY

O daaa! Ekipa iz “Coven” se vratila i to sa namerom da spase čovečanstvo i otarasi se sina podzemnog sveta. Između ostalog u bunkeru je bio neko ko poseduje neverovatne moći i koga su svi ignorisali od samog početka.

Najavni trejler za četvrtu epizodu otkriva novu dozu ludila koja nas čeka i žurka je tek počela da se zakuvava.

“American Horror Story” ove godine nema nameru da kiksne kao prethodnih i kako epizode odmiču postaje sve bolje.

Lik iz nove sezone “American Horror Story” koga niste prepoznali

Sve što treba da znate o novoj sezoni “American Horror Story”

Najčitanije

Pročitaj još