Kritika i fanovi sravnili sa zemljom “Game of Thrones”

Verni fanovi serije koji su podjednako detaljno savladali romane Džoržda R.R. Martina i sve dosadašnje epizode Game of Thrones su veoma nezadovoljni kako su kreatori televizijske adaptacije knjige formulisali poslednje minute serije. Najviše zamerki je upućeno lošem scenariju, likovima koje više ne prepoznaju, narativnim rupama, brzopletosti i banalnosti radnje. Kritičari koji su hvalili seriju godinama unazad su ovog jutra sravnili sa zemljom poslednju objavljenu epizodu.

Gnev publike je postao primetan posle treće epizode i obrta sa Arjom Stark i kraljem noći. Bez obzira na polarizovane reakcije dodatnu frku je napravilo objašnjenje kreatora poslednje sezone zašto je poginuo drugi zmaj Deneris Targerijen. Nakon izjave da je “zaboravila da je krenula u rat” sekcija u YouTube komentarima nije štedela reči koliko je posao scenarista otaljan i naivan.

Poslednja emitovana epizoda takođe nema dobre reakcije. Na YouTube fanovi serijala su počastili većim brojem dislike-ova kreatore u objašnjavanju naracije pete epizode, nego like-ovima.

U međuvremenu najugledniji magazini i kritičari koji su bili daroviti sa visokim ocenama u prve dve epizode osme sezone su od početka bili skeptični, ali su se nadali da je u pitanju samo nesiguran start. Tri epizode kasnije više nisu krili nezadovoljstvo i peta epizoda je najlošije ocenjena od početka emitovanja sa veoma burnim i negativnim kritikama. Epizoda trenutno ima ocenu na Rotten Tomatoes 48% i ocena sve više pada kako pristižu novi tekstovi.

Foto: Rotten Tomatoes

Dejvid Sims, The Atlantic: “Odlično odglumljena epizoda koja izgleda fantastično. Priča je površna i loše izvedena, naročito nakon poteza Deneris Targerijen“.

Ed Pover, Daily Telegraph: “Ovo nije prvi put da se pametni ljudi ponašaju glupo, jer tako priča od njih zahteva. Možemo da se nadamo da će serija uraditi nešto pristojno sa preživelim likovima“.

Tod Vanderdof, Vox: “Naprosto se nije isplatilo. Možda deluje dobro u teoriji, ali u praksi ne. Scenario je očajan i nedostatak Džordža R.R. Martina je uništio seriju”.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Game of Thrones peta epizoda: Joj, Bože!


Somaja Srivestava, Vulture: “Želim da se vratim u svet u kojem je Game of Thrones bila dobra serija. Preporučivala sam je svima, prijateljima, taksistima, prolaznicima, sad me je sramota što sam je ikad pomenula“.

Hju Felerton, Radio Times: “Samo da mi neko objasni šta se desilo sa Deni. Je l to beše žena koja je zaključala zmajeve zato što su ubili jedno dete? Znači to više ne važi?

Reakcije generalno nisu dobre i ostala je još jedna epizoda do kraja. Do tada evo kratkog trejlera za poslednju epizodu, pa da se rastajemo.

Najčitanije

Pročitaj još