Rafalna paljba po poslednjoj epizodi “Game of Thrones”: “Ovo je jedno veliko ništa”

Treća epizoda osme sezone Game of Thrones je pokrenula žučnu raspravu među fanovima i rekreativnim gledaocima serije. Kritike su upućene na račun narativa koji, za sada, nije mnogo otkrio o genezi kralja noći i njegovih sluga, bilo je i žalbi da je epizoda previše mračna i da ju je bilo teško gledati i na kraju – osma sezona još uvek nije na niovu očekivanja publike. Ovo je ekipa u jednom uglu ringa, u drugom ima veliki broj onih koji su jako zadovoljni.

Od prve tri epizode koje su emitovane najgore je prošla među kritičarima The Long Night. Naime, nisu bili blagonakloni prema epskom sukobu severa i belih hodača i imali su dosta zamerki.

Foto: HBO

Džudi Berman, TIME magazine: “Game of Thrones ima još tri nedelje da se završi onako kako treba. Ali postaje sve teže sa svakom epizodom jer posle treće epizode postaje jasnije da je nemoguće da ćemo dobiti dobar i kvalitetan kraj. Previše pitanja, odgovora za sada nema, a malo je vremena ostalo“.

Ed Pover, Daily Telegraph: “Dve epizoda ništa, onda makljaža, pa opet dve epizode ništa i finalna makljaža. Takav je predosećaj, naročito posle 82 minuta treće epizode“.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Zašto je treća epizoda Game of thrones mračna i kako da se reši problem

Treća epizoda “Game of Thrones”: Zanemiš od užasa i katastrofe

Obrt u poslednjoj sceni “Game of thrones” je imao smisla: Fora koja nam je promakla


Tod Vanderverf, Vox: “Odluka u trećoj epizodi je razočaravajuća. Mada, nijedna nije uspela da pogodi metu. Ali ako ih sve tri spojimo, ostaje utisak kao da samo čekamo nešto i na kraju ništa“.

Alisa Rozenberg, Washington Post: “Epizoda The Long Night je bila snažna, ali prekasno je došla. Ovo je najbolji primer kako scenaristi i reditelji greše, pa se kasno sete da treba nešto da se dogodi“.

Keli Lavler, USA Today: “Bilo je prelepih i briljantnih momenata u The Long Night, ali sveukupno jedno razočaranje. I šta je sa svetlom, neka neko zameni sijalicu“.

Foto: HBO

Na drugoj strani medalje kritičari Vulture, Rolling Stone, Variety, The Wrap i IndieWare su saglasni da je The Long Night bila jedna od najboljih epizoda otkako je Game of Thrones startovao.

Što nas dovodi do one stare – teško je ljudima udovoljiti, naročito jer kraj serije nikad nije bio bliži i svi očekuju nešto, a kreatori imaju svoju viziju kraja koji se možda neće uopšte dopasti ljudima. Mada treba imati u vidu da ako budete nezadovoljni finalom, možete da sačekate poslednju Martinovu knjigu koja će ispuniti očekivanja koja su vam kreatori serije obećali, ali nisu dali.

Najčitanije

Pročitaj još