Film “Private Life”: Duhovito, neprijatno i na kraju vam slomi srce

Postoje bračni drugovi koji su pronašli način kako da im život bude ispunjen i srećan bez dece, što se kosi sa tradicionalnim ubeđenjem da je dete najveća sreća za majku i oca. Sa druge strane postoje parovi koji pokušavaju na sve načine da njihov život začini još jedan mali život koji predugo priželjkuju, ali on nikako da se dogodi.

Netflixov film kreatorke Tamare Dženksin koliko god bio komičan, podjednako je surov prema glavnim junacima. Ričard i Rejčel su četrdesetim sa stabilnim karijerama. On je pozorišni reditelj, ona je pisac. Podrška su jednom drugom u svemu, ali su predugo čekali da dobiju dete, jer im život nije tako lako obezbedio uslove za njega, pa ih želja za detetom spaja i razdvaja.

Private Life” počinje scenom u kojoj Rejčel leži na boku dok joj Ričard daje hormonsku injekciju i to sve u nadi da će vantelesna oplodnja ovog puta uspeti.

Gledam žene u četrdesetim kako dobijaju decu i mislila sam da ću i ja biti jedna od njih“, izgovara Rejčel opisujući savremeni život parova koji su dugo čekali da ostvare osnovne ciljeve da bi mogli da pređu na viši nivo.

Međutim, alternativna metoda ne uspeva, za njom sledi još jedna nova i revolucionarna, po rečima lekara, koja iziskuje dodatnih 10.000 dolara, ali i ona se pokazuje kao promašaj.

Foto: Netflix

U vrtlogu svakodnevnice i opsesivne želje da dobiju dete Rejčel i Ričard biju bitku na dva polja – ili da usvoje ili da se dogodi čudo i konačno prirodnim putem začnu život.

Ozbiljna tematika i problematika parova u četrdesetim koji pokušavaju da dobiju decu ne može biti realističnija i to sve zahvaljujući rediteljki koja je i sama prošla kroz isti pakao. Lekari i bezbrojne metode koje te uveravaju da će se ovog puta desiti čudo, jurnjava za jajnom ćelijom druge žene koja se pritom prodaje kao da je nameštaj na Limundu i namršteni pogledi familije koji ne izgovaraju, ali im se može pročitati sa lica – Ko vam je kriv što ste jurili karijere.

“Private Life” je beskrajno duhovit kad to želi i kad je vreme za šalu, ali isto tako je ozbiljan i težak kad je vreme da se potegnu ozbiljni razgovori.

Ketrin Han i Pol Điamoti svaku scenu u filmu prodaju na genijalan način, izazivajući empatiju i želju da im pomognete, iako znate da su fiktivni likovi koji ne postoje. Uverljivost i problematika modernog doba nije mogla biti bolje i kompleksnije prikazana uz pomoć humora i par životnih lekcija koje nije loše obnoviti s vremena na vreme.

Najčitanije

Pročitaj još

Sreća koja uvek izmiče za dlaku u "Private Life" je podjednako tragična i komična. Film "Private Life": Duhovito, neprijatno i na kraju vam slomi srce