Film “Men” trejler: Čovek koji nam je podario “Ex Machina” spremio je novo “lomljenje mozga”

U filmografiji Aleksa Garlanda nećete pronaći 20 filmova i 10 blokbastera, ali mala i upečatljiva lista sačinjena je od “Ex Machina”, polarizovanog “Annihilation”, serije “Devs” i uloge saradnika i supervizora na video-igrama “Enslaved: Odyssey of the West” i mojoj omiljenoj akcionoj “DMC: Devil May Cry (2013)”. Najnovije misteriozno ostvarenje pod nazivom “Men” sa Džesi Bakli (ovogodišnja kandidatkinja za Oskara) pripada kategoriji onih A24 filmova koji su tu da bi nam “polomili mozak”.

Horor drama, o kojoj se skoro ništa ne zna, a trejler ne otkriva nijednu od centralnih tačaka radnje, fokusirana je na neobične događaje na odmoru žene koja je samo želela trenutak predaha posle smrti supruga.

Trejler za “Men” otvara kadar sa Džesi Bakli ispred tunela u kojem odzvanja eho njeno glasa, a potom zloglasni odjek se proteže na još nekoliko vizuelno upečatljivih scena.

Iako su primetne neke od biblijskih referenci, što nas vodi do ozloglašenog ostvarenja Darena Arofonskog “mother!” (koji ja obožavam dok ga drugi ne podnose) teško je reći šta se stvarno događa u Garlandovom filmu.

Ali, brzo ćemo saznati – 20. maja ove godine.

Najčitanije

Pročitaj još