AMC serije koje treba da odgledate pre nego što otputujete na onaj svet

Svaka velika televizija ili striming servis može da se pohvali da u svojoj paleti proizvoda ima seriju koja je evergrin. HBO ima “Seks i grad”, “Igru prestola” i “Sporanove”, ABC ima “Lost”, “Očajne domaćice” i “Uvod u anatomiju”, pa tako i AMC ima nekoliko dijamanata koji su promenili način pripovedanja na televiziji.

Mad Men

Istorijska drama o marketinškim agencijama i njihovim profesionalnim prodavcima magle je višestruko nagrađivano čedo televizije AMC. Serija je smeštena u šezdesete prošlog veka i najveći deo narativa publika posmatra kroz vizuru Dona Drejpera. “Mad Men” bez uvijanja u oblandu predstavlja istorijski period u Americi koji je bio obojen rasizmom, mizoginijom i Hladnim ratom.

The Terror

Najnovija AMC serija ovenčana je pozitivnim kritikama i pohvalama publike. Prva sezona je još uvek u toku i ne bi trebalo da propustite neobičan spoj drame i horora.

Preacher

Serija zasnovana na stripu prati netipičnog sveštenika koji mnogo puši i još više pije. Poljuljana vera našeg junaka će se naći na testu kad dobije neobične moći. Kad se na sve to doda druženje sa duhovitim vampirom iz Irske – zabava je zagarantovana.

Halt and Catch Fire

Istorijska drama koja nezasluženo nije našla put do masovne publike će oduševiti ljubitelje savremene tehnologije. Naime, serija prati razvoj personalizovanih računara i interneta tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

The Walking Dead

Hodajući mrtvaci su televizijski fenomen. Jedna od retkih serija, pored “Igre prestola”, koja je uspela da svake sezone privuče novu publiku. Postapokaliptični svet u kojem šetaju zombiji na papiru je delovalo kao ne preterano sjajna ideja, ali zahvaljujući odličnoj karakterizaciji i likovima koje su ljudi zavoleli – ovo je jedna od najomiljenijih serija 21. veka.

Breaking Bad

Serija koja je od strane brojnih stručnih magazina nagrađena titulom “Najbolja serija svih vremena” je dovoljan razlog da je pogledate. “Breaking Bad” je dobio milione novih gledalaca tek posle treće sezone.

Pročitaj i: 

HBO serije koje treba da pogledate pre nego što umrete

10 horor filmova da vas istresu iz gaća

Najčitanije

Pročitaj još