10 komedija da se nasmejete za vikend

Komedija je generalno najzeznutiji žanr. Ljudi koji se godinama bave komedijom najbolje znaju koliko je teško svaki put izaći na scenu i nasmejati ljudi. Šale nekad poljube patos, nekad izazovu negativne reakcije, a nekad urade upravo ono što im je cilj – da nas nasmeju.

Treba imati na umu da ono što je drugima smešno ne znači da će biti i nama smešno. Smisao za humor se oblikuje tokom godina – neko je ljubitelj cinizma, neko sarkazma, neko voli teatralni humor sa gegovima, a nekoga je nemoguće nasmejati jer je rođen nadrndan. Eto tako.

Ja sam se smejao tokom ovih filmova, da li ćete i vi – ne znam, ali nadam se.

The First Wives Club

Kultni klasik sa Bet Midler, Goldi Hon i Dajan Kiton.

Tri žene i tri muža u krizi srednjih godina, i borba za opstanak u svetu u kojem žena posle 40 nema šta da traži.

Horrible Bosses

Ne znam zašto (khm, khm) ali sam se potpuno poistovetio sa sudbinom glavnih junaka čiji su šefovi definicija mobing korporativnog ološa. 

Istina je da ima rasističkih, homofobnih i mizogenih ispada, ali da je zabavno – zabavno je.

Girls Trip

Koliko je trejler za “Girls Trip” loš, toliko je film dobar. Kompanija “Universal” morala je da iseče sve pogavštine koje izgovara četverac u najavi da bi mogao da prođe među širokom publikom.

Zvezda “Girls Trip” je Tifani Hediš koja je improvizacijom i genijalnim opaskama film podigla na viši nivo.

Vrlo eksplicitan i veoma zabavan.

Scary Movie 3

Scary Movie će zauvek ostati moja najdraža parodija na horor filmove. Treći deo naročito koji se oslanja na film The Ring i Signs.

Apsurdno da apsurdnije ne može biti.

Young Adult

Kad se najveća kučketina iz srednje škole vrati u svoj rodni grad nikom neće biti drago što je vidi. Možda bi neko pomislio da je odrasla, da je sazrela, ali ne. Ona je i dalje sebična, egocentrična sociopata koja gleda samo svoju zadnjicu.

Ted

Kad smo kod apsurdnih situacija – zamislite da vam se ostvari želja da vaša igračka iz detinjstva govori. Upoznajte Teda, plišanog medu koji puši, pije i drogira se.

Zombieland

Zombieland je parodija na sve zombi serije i filmove (Walking Dead u tebe gledamo).

Bachelorette

Deveruše iz pakla koje niko ne bi poželeo na svom venčanju.

Okosnica filma je Rebel Vilson. Njene drugarice su bile sigurne da se nikad neće udati, ali Marfijev zakon je stupio na snagu i ona je prva koja otvara sezonu. A, onda dolaze one – drugarice koje su rođene da sve unište.

Juno

“Juno” je i komedija i drama. Izmamiće vam osmeh i biće vam toplo oko srca.

I, Tonya

“I, Tonya” je zasnovana na stvarnom liku i događajima. Priča o čuvenoj američkoj klizačici Tanji Harding je zabavna i tragična priča. Najkomičniji momenti pripali su genijlanoj Alison Dženi koja je osvojila Oskara za ulogu u filmu “I, Tonya”.

Pročitaj i: 

Odlični filmovi koje niko nije gledao

Odlične serije koje niko ne gleda

Najčitanije

Pročitaj još