Da li će biti druge sezone serije “Watchmen”?

Serija Dejmona Lindelofa je uspavani hit televizije HBO koja je kako je vreme prolazilo imala sve više i više gledalaca. Tradicionalna metoda prikazivanja (jedna epizoda nedeljno) možda je bila kamen spoticanja, ali u poslednje dve epizode prve, a možda i poslednje sezone, savremene adaptacije stripa je značajno odskočila po gledanosti u odnosu na startne brojke.

Kada je Watchmen premijerno krenuo 20. oktobra prema podacima kompanije Nielsen serija je okupila svega 799.000 gledalaca pored malih ekrana. Nekoliko nedelja kasnije zbirno sa digitalnim platforamama ostvarila je rezultat od 7 miliona po epizodi. Što ju je svrstalo u kategoriju popularnijih serija na HBO programu. Watchmen je bio gledaniji od popularne serije Big Little Lies koja je ove godine ostvarila najbolji rezultat na čuvenoj televiziji.

Poslednju epizodu u real-time pratilo je 1.7 miliona gledalaca, a prema prognozama kad se uključe i digitalne platforme, Watchmen može da premaši 10 miliona gledalaca u oproštajnoj epizodi.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Posle šest epizoda “Watchmen-a” došlo mi je da plačem


Poslednja scena sa čuvenim jajetom koje se provlačilo kao dominatan motiv kroz čitavu sezonu, lukavi Lindelof, ostavilo je jedno pitanje otvorenim- da li je tačno ono što je Anđela pomislila, a što joj je doktor Menhetn suptilno nabacio kada su se prvi put upoznali.

Pitanje posle otvorenog finala je – da li će biti druge sezone?

HBO se za sada nije oglasio o drugom krugu serije, a Lindelof je nakon premijere rekao da nije razmišljao uopšte o nastavku i da mu je ova jedna sezona sasvim dovoljna.

Foto: HBO

“Svaku ideju koju smo imali ili smo odbacili ili smo je stavili u prvu sezonu”, rekao je Lindelof za “Vulture”.

Mada, rekao je da bi se vratio da napravi drugu sezonu, ali pod uslovom da ima ideju, a ne zato što je serija gledana ili popularna.

Može da se desi da Watchmen postane antologijska koncept poput “True Detective” i “Fargo” sa drugačijim kreatorima po sezoni i pričom, a možda i ne. Možda je ovo zaista poslednje zbogom.

Najčitanije

Pročitaj još