Trejler “The Alienist: Angel of Darkness”: Ovde zlo nikad ne spava

Adaptacija romana Kejlaba Kara “Alijenista” 2018. godine je jedan od najuspešnijih projekata kablovske televizije TNT. Istorijska fiktivna krimi drama sa preko tri miliona gledalaca po epizodi je bila više nego dovoljan razlog da se Netflix nadoveže na njen uspeh i dopuni svoj katalog. Posle dve godine čekanja i pitanja – da li će se priča nastaviti i da li će kreatori adaptirati i drugi roman Kejbala Kara fanovi prve sezone i romana 19. jula imaće priliku da vide dvočasovnu premijeru “The Alienist: Angel of Drakness”.

Druga sezona serije se direktno nadovezuje na događaje koje smo pratili u prvom poglavlju serije. Novinar Džon Mur, doktor Krajzler i Sara (Luk Evans, Daniel Bruhl, Dakota Fening) posle serijskog ubice čija su meta dečaci koji se bave prostitucijom, upleteni su u slučaj nestanka ćerke španskog konzula.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Recenzija – SERIJA THE ALIENIST: SERIJSKI UBICA ČIJA SU META DEČACI, ALI NE OBIČNI DEČACI


Kao i u prvoj knjizi i prvoj sezoni, serija istražuje jedan od provokativnijih problema u skorijoj istoriji – ispitivanje morala i teorije Tomasa Hobsa – čovek je čoveku vuk.

Korumpirani sistem, zlostavljanje, začetak novinarskog senzacionalizma i pozicija žene u društvu su propratni ali važni detalji slučaja o nestanku devojčice i grada u kome zlo ne spava.

Nije poznato da li će kod nas The Alienist: Angel of Darkness debitovati na Netflix-u ubrzo nakon premijere u Americi ili će nakon što cela sezona bude objavljena. Naime, prava na prvu i drugu sezonu trentutno ima HBO Max, jer je televizija TNT deo WarnerMedia grupe koja sarađuje sa striming servisom. Prema nagađanjima portala “What’s On Netflix” van Amerike druga sezona Alijensite bi trebalo da bude na Netflix-u, ali nije poznato kada.

Najčitanije

Pročitaj još