Serije koje treba da odgledate ovog leta

Sezona godišnjih odmora je otvorena. Pakleni dani koji nas očekuju rezervisani su za odmor, hladovinu, odmor i hladovinu 🙂 Između bežanja od Sunca i odmora ovog leta možete da nadoknadite ono što zbog obaveza niste stigli u toku godine.

Lista serija koje su stvorene za leto čine uglavnom mini-serije ili antologije za koje nije potrebno mnogo vremena. Upalite klimu i dobro se smestite.

Feud

Mini-serija je zasnovana na istinitom događaju i čuvenom sukobu holivudskih diva Beti Dejvis i Džoan Kraford. Beti je zavidela Džoan na njenoj lepoti, a Džoan je zavidela Beti na talentu. Iako su obe nagrađene Oskarom uvek su žudele za još većim uspehom. Serija prati događaje sa snimanja filma “Šta se dogodilo sa bebom Džejn” na kojem su zajedno radile ljute rivalke Beti i Džoan.

La Mante

Francuski triler prati događaje u Parizu nakon što je posle 25 godina nepoznata osoba replicirala zločin čuvene serijske ubice Jeanne Deber. I dok služi doživotnu kaznu Jeanne nudi policiji pomoć da uđu u trag plagijatoru njenih zločina.

Angels in America

Serija zasnovana na istoimenoj predstavi koja je ovenčana Pulicerovom nagradom prati šest Njujorčana i njihove živote. Tragična priča o jednom vremenu, ljudima, politčkoj klimi u Americi i epidemiji AIDS-a.

True Detective

True Detective (prva sezona) i dalje je zlato HBO televizije. Dvojica detektiva razotkrivaju slučaj ubistva prostitutke čije je telo ostavljeno u pozi molitve sa ritualnim i folklornim elementima koji ukazuju da policija nema posla sa običnim zločinom iz strasti.

Over the Graden Wall

Animirana mini-serija ma koliko god izgledala kao program za decu uopšte nije jednostavna kao što se čini. Priča prati dvojicu dečaka, braće, koji će se na putu do kuće izgubiti u šumi koja je poznata kao Nepoznata zemlja. Neobičan narativni tok vodi do šokantnog finala koje otkriva da ništa nije bilo onako kako izgleda.

The Assassination of Gianni Versace

Serija o modnom mogulu Đaniju Versaćiju (neki kažu Versaće, mada Donatela tvrdi da su oni Veresaći) u drugoj sezoni American Crime Story stavlja akcenat na ubicu modnog dizajnera. Porodica Versaći je jako ljuta na kreatora Rajana Marfija jer, kako oni tvrde, neki elementi nisu istiniti. Bilo kako bilo, ako ste gledali OJ VS People, obavezno pogledajte i drugu sezonu.

Fargo (bilo koja sezona)

Koju god da izaberete sezonu serije Farga (svaka je priča za sebe) nećete pogrešiti. Višestruko nagrađivana serija zasnovana na filmu braće Koen iz devedesetih je najbolji miks crne komedije i trilera na televiziji.

Little Women

Televizijska adaptacija podeljena u tri dela prati porodicu za vreme Američkog civilnog rata (1861-1865) i odrastanje mladih žena u zla vremena.

Collateral

Zašto bi bilo ko ubio dostavljača pice? Svi se pitaju u seriji Collateral. Ali, izgleda da radnik u lokalnoj piceriji je smetao mnogima – ljudima iz vlasti, vojsci, supruzi britanskog premijera ili se iza svega toga krije nešto još veće. Odlična serija.

Black Mirror (treća sezona)

Moderna verzija Zone sumraka omogućava vam da gledate seriju kako želite. Svaka epizoda je unikatna priča i nema veze sa ostatkom serije.

Pročitaj i: 

Zašto je Big Little Lies najbolja serija 21. veka

“Patric Melrose” je genijalna serija, ali ne mogu očima da je gledam

Najčitanije

Pročitaj još