Serije koje su sinoć pokupile Emmy nagrade

Sinoć je održana svečana Emi dodela nagrada po 70. put. Televizijska Akademija umetnosti bila je vrlo blagonaklona prema dramama koje su dominirale na malim ekranima i striming servisima. Nije bilo nekih velikih iznenađenja i najveće iznenađenje je da je Emmy skoro svaki put otišao u prave ruke.

Outstanding Drama Series – Game of Thrones

Prošlogodišnji HBO blokbaster odneo je najvažniju nagradu na sinoćnoj dodeli. Jedan od glavnih razloga zašto su se kreatori serije odlučili da osmu i poslednju sezonu odlože za sredinu sledeće godine je upravo Emmy. “Game of Thrones” želi da još jednom da sedne na zlatni presto nakon što se oprosti sa publikom.

U kategoriji Outstanding Drama Series konkurencija su bili: Stranger Things, The Americans, The Crown, The Handmaid’s Tale, This is Us i Westwrold. 

Bilo je tesno između The Americans i Game of Thrones, ali HBO čedo je ipak odnelo pobedu.

Outstanding Comedy Series – The Marvelous Mrs. Maisel

Najbolja komedija otišla je u ruke The Marvelous Mrs. Maisel. Potcenjena serija koja nema brojnu publiku na svojoj strani je imala Akademiju. Ali, ako pogledamo konkurenciju, nije ni čudo zašto je pobedila.

Nominovani bili su i: Atlanta, Barry, Black-ish, Curb Your Enthusiasam, GLOW, Silicon Valley, Ubreakable Kimmy Shcmidt.

Outstanding Limited Series – American Crime Story (Gianni Versace)

Neobično tanka kategorija sa mini-serijama je unapred bila osuđena na pobedu American Crime Story. Iako su Godless i Patrick Melrose pobrali odlične kritike nakon debitovanja, popularnost serije Rajana Marfija i kontroverzna tematika u vezi sa ubistvom čuvenog dizajnera bili su zicer.

Nominovani bili su i: Genius, Godless, Patric Melrose, The Alienist.

Outstanding Lead Actor in a Drama Series – Matthew Rhys

Moram da priznam da je moje srce bilo uz Bernarda (Jeffrey Wright) iz “Westworld-a”, ali teško je osporiti sjajnu glumu Metjua koji je iz sezonu u sezonu blistao u “The Americans”.

Nominovani bili su i: Ed Harris (Westworld), Jason Bateman (Ozark), Jeffrey Wright (Westworld), Milo Vantimiglia (This is Us) i Sterling Brown (This is Us). 

Outstanding Lead Actress in a Drama Series – Claire Foy

Žučna borba je ove godine bila u kategoriji za najbolju glumicu zbog veoma talentovanih žena čije uloge nećemo tako lako zaboraviti. Najveće gubitnice su Elizabet Mos za “Handmaid’s Tale” i Sandra O za “Killing Eve”.

Nominovane bile su: Elisabeth Moss (Handmaid’s Tale), Evan Rachel Wood (Westworld), Keri Russell (The Americans), Sandra Oh (Killing Eve) i Tatiana Maslany (Orphan Black).

Nagrade za sporedne uloge u kategoriji drame otišle su u ruke Redžine King za “Seven Seconds” za mini-seriju, Piteru Dinklidžu za “Game of Thrones”, i Tendi Njuton za “Westorld”.

Nagradu za naboljeg glumca u mini seriji ili filmu otišla je u ruke Darena Krisa za “American Crime Story”.

Nagrada za najbolje režiranu seriju otšila je u ruke “The Crown”, za najbolju režiju u mini-seriji ili filmu “American Crime Story”. Nagrada za scenario otišla je u ruke “The Americans” i za mini-seriju / antologiju “Black Mirror”.

Najviše nagrada je pokupila ekipa “Game of Thrones” koji je bio za dlaku dominatniji od “American Crime Story” i “The Crown”.

Najčitanije

Pročitaj još