10 odličnih serija koje su se užasno završile

Ovo su serije koje su bile fantastične sve dok im nije došao kraj.

Game of Thrones – Ocena 52 od 100

Očekivanja za poslednju sezonu Game of Thrones su bila viša od Crvene tvrđave. Nažalost, veći deo publike i kritična masa su bili jako nezadovoljni ishodom. Nisu problem bili događaji, već način na koji su se odvili koji su posledica zbrzane radnje i lošeg scenarija. Game of Thrones nije usamljeno ostrvo jer ima još dosta serija čije finale je ostavilo publiku u katatoničnom stanju i kritičare sa naoštrenim perom.

Foto: HBO

Kreatori i scenaristi Benoif i Vejs otišli su istoriju kao dvojac koji je pre spuštanja zavese i poklanjanja pred publikom propraćen negodovanjem. Poslednja osma sezona je opisana rečima: “Previše naracije, premalo vremena. Priča je smuljana, likovi neubedljivi i kraj je nezasluženo antiklimaktičan i dosadan“.

Dexter – Ocena 35 od 100

Foto: Showtime

Osma, poslednja, sezona Dexter-a, kao i šesta, bile su na udaru kritike. Harizmatični serijski ubica u šestoj sezoni je okarakterisan kao nimalo impresivan, ali finale je naročito zabolelo publiku i profesionalne gledače. Kraj serije je opisan rečima: “Gorko razočaranje. Umesto kazne za antiheroja, publika je kažnjena previše lakim izlazom iz priče koja je holivudski obojena“.

Weeds – Ocena 40 od 100

Foto: Showtime

Crna komedija o Nensi Botvin koja od očajne domaćice postaje dilerka marihuane u predgrađu nakon iznenadne smrti supruga tokom sezona se transformisala u internacionalnog dilera. Poslednja osma sezona (izgleda da je osma sezona ukleta kod svih) opisana je rečima: “Serija je sve niže i niže padala kako je odmicala. Weeds pred kraj više uopšte nije ličila na seriju koju smo prvobitno zavoleli“.

The Killing – Ocena 47 od 100

Foto: AMC

The Killing je startovao sa maksimalnom ocenom 100 od 100, ali misterija u Sijetlu o detektivima Sari i Stivenu u četvrtoj sezoni je opisana kao serija koja sebe shvata previše ozbiljno, iako je ispala krajnje glupa.

True Blood – Ocena 44 od 100

Foto: HBO

True Blood nikad nije bio miljenik kritičara, iako su ga zagriženi fanovi satiričnog horora o vampirima jako voleli. Tek je treća sezona ušla pod kožu profesionalnih analitičara serije koji su je krunisali ocenom 95 od maksimalnih 100. Međutim, poslednja sedma sezona je gadno nagrđena.

Brutalna i nasilna, ali šugavo romantična i bez ikakve ideje kako da završi komplikacije koje je napravila“.

Arrested Development – Ocena 53 od 100

Foto: Netflix

Prva sezona serije 2003. godine ocenjena je sa 100 poena, ali posle kratkog života na televiziji Fox i kultnog statusa koji joj je dodeljen nastavila je svoj život na striming servisu Netflix. Otkako je Arrested Development došao na popularnu platformu nije uspeo da parira prvoj sezoni.

Napravili su ogromnu grešku što su je nastavili. Trebalo je da se sećamo po dobrim epizodama jer serija uporno pokušava da opstane zahvaljujući uspehu u prošlosti, a neke stvari treba ostaviti iza sebe“.

UnReal – Ocena 55 od 100

Foto: Lifetime

Tri sezone serije Unreal koja je pratila mračnu stranu rijaliti programa je pobrala najviše ocene i salvu pohvala. Ali, kad je seriji došao kraj, četvrta sezona je opisana kao “istrošena, izmorena i dosadna“.

Sherlock – Ocena 55 od 100

Foto: Laurence Cendrowicz/Hartswood Films & MASTERPIECE

Moderna adaptacija životne problematike Šerloka Holmsa prve tri sezone je imala visoke ocene koje su se kretale od 88 do 94. Božićni specijal i četvrta sezona su ostale da gore od loših reakcija i kritike.

Očekivanja su izneverena posle dugog čekanja i obećanja o finalu koje će nas ostaviti na ivici fotelje“.

Entourage – Ocena 46 od 100

Foto: HBO

Da se razumemo Entourage nikad nije imao visoke ocene. Uvek je spadao u pristojnu kategoriju serije koje možete i ne morate da gledate. Ali, osam sezona je jasan znak da je serija imala vernu publiku. Kad je došlo finale, sa njim su došle i loše ocene.

Entourage je tek pred kraj počeo da biva zanimljiviji, ali kad mu je otkucalo vreme osećaj je da finale poštedelo likove i razočaralo one koji su investirali godine u nju“.

Prison Break – Ocena 50 od 100

Foto: Fox

Sigurno se sećate pop-kulturnog fenomena iz 2005. godine. Bekstvo iz zatvora je već od druge sezone imalo ozbiljan problem. Prvobitno finale nazvano je nizbrdicom. Četvrta sezona opisana je: “Poznata lica i frenetična akcija nisu dovoljni da se iskupe za manjak priče koja je reciklirana i viđena“.

Najčitanije

Pročitaj još