Kažu da je “The Witcher” novi “Game of Thrones”: Serija neće imati veze sa igricom

Netflix je spreman, Henri Kavil je svoj posao obavio, sad samo nek se pomoli bogovima da ga narod koji se kune u delo Andžeja Sapkovskog ne linčuje posle premijere i nama smrtnicima je ostalo da dostojanstveno sačekamo prvi trejler i zvaničan datum premijere nečega za šta pojedini mediji tvrde će biti sledeći “Game of Thrones“. Pa, ne bismo novi “Game of Thrones”, ali bismo nešto novo i divlje – hvala vam.

Dakle, serijal romana Andžeja Sapkovskog se proteže od 1992. godine i “Mača sudbine”, pa do 1999. godine i “Gospodarice jezera”. Zanimljivo je da delo poljskog autora nije bilo dostupno na većini jezika sveta dok se nije dogodio treći deo video-igre “The Witcher 3: Wild Hunt” poljskog studija CD Projekt Red 2015. godine.

Popularnost romana Sapkovskog su narasla kao kvasac. Veliki broj fanova video-igre želeo je da dobije uvid u likove i lokacije kroz reči pisca.

Foto: Netflix

Tržište striming servisa i televizija videlo je idealnu priliku za adaptaciju u vidu serije u nadi da će dobiti još jedan fantazijski hit poput “Game of Thrones“. Ali, jedno veliko ali.

Kao što se do sada pokazalo, uglavnom sledeća velika stvar koja obuzme mase retko kad bude žanr koji je dominirao godinama pre toga. Pre “Game of Thrones” bio je “Lost“, posle “Lost-a” “Breaking Bad”, tu su bile i “Desperate Housewives”, “Stanger Things” i još gomila žanrova. Retko kad se desilo da isti žanr zavlada odmah nakon što se jedan popularan serijal završi. I ovo jedan od onih slučajeva kad bi neko da profitira dok još nije iščezla želja za epskom-fantastikom. Setimo se koliko su nas u jednom momentu ubijali u pojam vampiri i zombiji.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Trejler za seriju “His Dark Materials”


Iako je bilo dosta frke oko toga što na promotivnom posteru Henri Kavil kao Geralt od Rivije nosi jedan mač, a ne dva kao u video-igri (jedan za smrtnike, jedan za čudovišta) to je zbog toga što serija se fokusira isključivo na knjige, a ne na igricu, što je poznato onima koji su čitali.

Serija “The Witcher” će biti po rečima kreatora, verna adaptacija romana bez dodirnih tačaka sa video-igrom CD Pojekt Red kompanije.

Foto: Netflix

Ono što većinu muči – kad će i koliko će epizoda imati The Witcher?

Datum nije poznat, ali obećano je da će biti pred sam kraj godine, tako da računamo na novembar ili decembar 2019. Poznato je da će biti osam epizoda u prvoj sezoni i da je Netflix vrlo spreman da ga razvuče na silne sezone jer je navodno investirao boga oca i majku presvetnu u snimanje, ali pod uslovom da bude gledana.

Dok ne stigne zvaničan datum premijere emitovanja ovo je odlična prilika da pročitate sve delove o avanturama Geralta od Rivije na Bookmate ili klikom na Andžej Sapkovski

Na aplikaciji Bookmate možete čitati omiljene knjige i hit naslove. Prvih sedam dana je besplatna, a nakon toga mesečna pretplata je 499 dinara.

Najčitanije

Pročitaj još