Prve fotografije iz nove sezone “The Haunting” i kakvo zlo nas očekuje ove jeseni

Premijera druge sezone serijala “The Haunting” (prva je nosila naziv “The Haunting of Hill House“) zakazana je za jesen ove godine. “The Haunting of Bly Manor” zasnovan je na romanu Henrija Džejmsa “The Turn of the Screw” (Okretaj zavrtnja). Kreator serije Majk Flanengen kaže da je drugo poglavlje njegovog antologijskog koncepta spoj ljubavne priče i priče o duhovima. 

U intervjuu za “Vanity Fair”, Majk Flanengen, rekao je da publika može da očekuje ljubavnu priču koja se šeta mračnim hodnicima. Reditelj i scenarista oslanja se na još dva ranija dela Henrija Džejmsa – “The Jolly Corner” i “The Romance of Certain Old Clothes”. 

Foto: Netflix

“Želite da nadogradite priču, želite da pronađete plodnu zemlju kako bi priča i likovi napredovali, pa smo se osetili dovoljno slobodnim da priču modernizujemo. Priča jeste dominatno ljubavna, ali treba napraviti razliku između romanse i tragedije. To će biti glavnica ove sezone”, objašnjava Flanengen. 

Foto: Netflix

U drugoj sezoni Viktorija Pedreti (Neli u prvoj sezoni) tumači lik Deni, guvernante koja je osamdesetih godina angažovana od strane kućepaziteljke (T’Nia Miller – iz serije Years and Years) da čuva dvoje dece u mračnom zamku. 

Foto: Netflix

“Ništa nije onako kako izgleda. Ima dosta skrivenih detalja i tragova koji će biti zanimljivi publici dok budu pratili šta se događa”, dodaje reditelj. 

Foto: Netflix

Iako je ista scenarijska i produkcijska ekipa angažovana na drugoj sezoni “The Haunting”, kreatori kažu da je u pitanju potpuno drugačiji pristup seriji i da ne očekuju ono što su gledali u prvoj sezoni. 

Foto: Netflix

Netflix je potvrdio da će “The Haunting of Bly Manor” izaći ove jeseni, samo se čeka još tačan datum premijere i prvi trejler koji će dati mnogo bolji uvid u atmosferu. 

Najčitanije

Pročitaj još