Novi filmovi na koje treba obratiti pažnju

Kako su se vremena promenila. Pre godinu dana radovali smo se bioskopskim premijerama, a sada svi imaju isto pitanje – a na kom striming servisu to ima da se pogleda? Bioskopi će ipak morati da sačekaju 2022. godinu, a filmske kompanije koje više nemaju vremena za gubljenje, niti strpljenja, jer će im se naslovi koji čekaju u fiokama ubuđati, skoro sve što je najavljeno prošle godine, ide direktno na striming i PVOD (premijum video na zahtev) ove godine. U naredne dve-tri nedelje očekuje nas nekoliko vrlo zanimljivih i dugonajavljivanih naslova. 

Saint Maud – 12. februar

Debitantski film Rouz Glas posle premijere 2019. godine na Filmskom festivalu u Torontu dobio je odlične reakcije kritike i publike. Psihološki triler prati medicinsku sestru koja je opsednuta idejom da mora da spasi grešnu dušu svoje pacijentkinje koja boluje od kancera. 

Zlokobne sile i problematična prošlost prete da joj uruše ideju o božanskom pozivu za koji je ubeđena da joj je predodređen. Hrišćanski nastrojena devojka prolazi kroz doslovni pakao u domu gazdarice i pacijentkinje Amande koja sa nipodaštavanjem gleda na njena uverenja.

“Saint Maud” je prvobitno trebalo da poseti bioskope sredinom prošle godine, ali zbog pandemije korona virusa njegovo prikazivanje je odloženo. “Saint Maud” na kratko je posetio bioskope u Velikoj Britaniji krajem 2020. godine. 

Epix je otkupio prava na film, pa će konačno stići u domove širom sveta 12. feburara. 

Our Friend – 22. januar

Dakota Džonson, Džejson Sigl i Kesi Aflek još od kraja 2019. godine čekaju da njihov film bude objavljen. 

Komedija-drama prati Meta (Kesi Aflek), Nikol (Dakota Džonson) i njihove ćerke u borbi sa zloćudnom bolesti koja je neočekivano napala Nikol. Tužne vesti razdrmaće stari dobri prijatelj Dejn (Džejson Sigl) koji će se ponuditi kao pomoć i tračak nade. 

“Our Friend” je posle premijere 22. januara dobio odlične kritike i recenzije. 

Baby Done – 22. januar

Britanska komedija o paru koji ne želi dete, ali će ga neplanirano dobiti je autorski rad scenaristkinje Sofi Henderson koja je 2017. godine dobila pohvale za debitantski film “Human Traces”. 

The White Tiger – 22. januar

Crna-komedija koja se žanrovski giba kroz dva sata filma prati pomalo komičan život Balrama Halvija, pomalo crn i tragičan. Od siromašnog momka iz seoskog okruga u Indiji do uspešnog preduzetnika u modernoj Indiji. 

“The White Tiger” se trenutno nalazi na vrhu Rotten Tomatoes po pozitivnim ocenama. 

Dear Comaderes – 5. februar

“Dear Comadres” dobio je najviše ocene posle premijere na Filmskom festivalu u Veneciji. Istorijska drama prati masakr 1962. godine koji se desio u Novočerkasku (Rusija). Judmila kao slepi zagovornik komunizma nakon što je svedočila pucnjavi na radnike koji su protestvovali i iznenadnog nestanka ćerke usred nereda, ima štošta da preispita o svojim ideološkim i moralnim načelima. 

Supernova – 16. februar

Filmski veterani koji su tokom karijere ovenčani brojnim prestižnim nagradama, Kolin Firt i Stenli Tuči u filmu “Supernova” BBC produkcije, prema pisanju magazina “The Guardian” ostvarili su uloge života. 

Sem i Tasker su partneri 20 godina, ali Semova agresivna demencija preti da mu oduzme sećanja na porodicu, prijatelje i život koji mi svakog dana sve više bledi pred očima. 

The Night – 29. januar

Američko-egipatski psihološki-horor debitovao je 2019. godine na Kanskom festivalu. Babak, Neda i novorođenče posle dugog i napornog puta odsedaju u hotelu “Nromandie”. Umesto mirne noći i dubokog sna, za bračni par jutro na prozor neće tako brzo stići. 

Babak i Neda negde posle ponoći postaju svesni da su zaključani u hotelu u kojem nisu sami, iako im je rečeno da su jedini gosti. 

The Little Things – 29. januar

Psihološki-triler “The Little Things” može da se pohvali sa nekoliko velikih filmskih zvezda – Denzel Vošington, Rami Malek, Džared Leto. 

“The Little Things” putuje tragom serijskog ubice devedesetih godina u Los Anđelesu koji uteruje strah u kosti građanima, ali i policiji. 

The Dig – 29. januar

Keri Maligen kao bogata udovica i Ralf Fajns kao arheolog u jeku Drugog svetskog rata ulaze u trag istorijskom otkriću. Iskopina koja otkriva ostatke iz 15. veka je veza između prošlosti i događaja koji će desiti u budućnosti. 

Najčitanije

Pročitaj još