Nove serije na HBO-u u aprilu

April je već okrnjen jer smo drugi dan u njemu. Pored premijera na Netflix-u, Amazan Prime-u i ostalim servisima koje nas očekuju u ovom mesecu, evo šta još ima novo u ponudi HBO Adria za naredne dane.

GOSPOĐA AMERIKA (Mrs. America) – Premijera prve tri epizode 15. aprila na HBO GO-u

Glume: Kejt Blanšet, Rouz Bern, Sara Polson, Margo Martindejl, Uzo Aduba

“Gospođa Amerika” je istinita priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima i antikampanji koju je predvodila Filis Šlafli, lepotica koja je postala konzervativna aktivistkinja, a koju u seriji glumi dvostruka dobitnica Oskara, Kejt Blanšet. Iz perspektive žena iz tog doba – kako Šlaflijeve, tako i feminiskinja Glorije Stajnem, Beti Fridan, Širli Čizom, Bele Abzug i Džil Rakelshaus – serija istražuje kako je jedan od najžešćih okršaja u kulturološkim ratovima sedamdesetih godina 20. veka iznedrio Moralnu većinu i zauvek promenio političku scenu.

BEKSTVO (Run) – Premijera na HBO GO-u je 13. aprila

Glume: Merit Vever, Domnal Glison, Fibi Voler-Bridž

Od scenaristkinje i producentkinje Viki Džouns, nova polusatna humoristička HBO serija, “Bekstvo”, prati ženu čiji se dosadan život okrene naglavačke kad dobije poruku od svog bivšeg dečka sa koledža koji je pozove da se sastanu u Njujorku i ispune pakt koji su sklopili pre 17 godina. Sa Merit Vever i Domnalom Glisonom u glavnim ulogama, “Bekstvo” je romantična komedija/triler o ženi, Rubi Ričardson (Vever), koja napušta život u predgrađu da bi evocirala uspomene iz prošlosti sa svojim dečkom sa koledža, Bilijem Džonsonom (Glison). Njih dvoje su pre 17 godina sklopili pakt da ukoliko jedno od njih pošalje poruku sa tekstom “BEKSTVO” i dobije isti odgovor, oni će ostaviti sve, sastati se na stanici Grand central i zajedno proputovati Ameriku.

UBITI IV III (Killing Eve III) – Premijera 13. aprila na HBO GO-u

Glume: Sandra Ou, Džodi Komer, Fiona Šo, Kim Bodnija, Oven Mekdonel

Zasnovana na romanima Luka Dženingsa, serija „Ubiti Iv“ se usredsređuje na Vilanel (Džodi Komer), psihopatskog ubicu, i Iv (Sandra Ou), ženu zaduženu da je uhvati. Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Sve nove serije koje izlaze u aprilu


Vilanel je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. Dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša.

PENI DREDFUL: GRAD ANĐELA (Penny Dreadful: City Of Angels) – Premijera 27. aprila na HBO GO-u

Glume: Natali Dormer, Danijel Zovato, Nejtan Lejn, Rori Kinear, Džesika Garza

Duhovni potomak originalne „Peni Dredful“ priče smeštene u London tokom viktorijanskog doba, „Peni Dredful: Grad anđela“ počinje 1938. u Los Anđelesu, u vreme duboko prožeto društvenim i političkim tenzijama. Kada gnusno ubistvo šokira ceo grad, detektiv Tijago Vega (Danijel Zovato) i njegov partner Luis Mišener (Nejtan Lejn) upetljaju se u priču koja odražava bogatu istoriju Los Anđelesa: od građenja prvih autoputeva i ukorenjene tradicije meksičko-američkih predanja, do opasne špijunaže Trećeg rajha i procvata radio evangelizma. Ubrzo Tijago i njegova porodica počinju da se bore sa moćnim silama koje prete da ih razore.

OVDE SMO (We’re Here) – Premijera 20. aprila na HBO GO-u

Glume: Koldvel Tidikju, Dejvid Hagard, Di-Džej Pirs

Šestodelna serija bez scenarija, “Ovde smo”, prikazuje meštane malih gradova na obuci za učešće u jednovečernjem nastupu dreg kraljica. U svakoj epizodi, poznate dreg kraljice, Bob “Dreg Kvin”, Jurika O’Hara i Šangela Lakifa Vodli inspirisaće i obučavati svoje “dreg-ćerke” da izađu u javnost na jedno veče, bez zadrške, i pokažu svoje pravo lice.

MAJANSKI BAJKERI (Mayans M.C.) – Cela I i II sezona dolaze u HBO GO ponudu 1. aprila

Glume: JD Pardo, Klejton Kardenas, Sara Bolger, Majkl Irbi, Karla Barata

“Majanski bajkeri” je sledeće poglavlje sage o “Sinovima anarhije”. U svetu posle Džeksa Telera, Ezikil “Ez” Rejes izlazi iz zatvora i postaje član motorističkog kluba “Majanski bajkeri” na granici između Kalifornije i Meksika. Ez, nadareni sin ponosne latino porodice i nekada perspektivni mladić, shvata da njegovu potragu za američkim snom uništava pogranično nasilje. Dok gradi novi identitet u svom malom gradu, Ezova želja za osvetom odvešće ga na životni put kojim nije želeo da krene, ali koji nije mogao da izbegne.

Prati Dedu na ↓

Pročitaj još

Najčitanije

Dokumentarna serija “Trial by Media”: Od kritike zaboli glava

Kritička svest. Lepa zamisao, ali više je utopija nego što je poželjan društveni model. Svako društvo, pa i neo-demokratsko teži kolektivnoj svesti. Nekoj vrsti...

Serija “Snowpiercer”: Majstore, puštaj me napolje

Napomena: Za potrebe recenzije WarnerMedia je dostavila 10 epizoda prve sezone "Snowpiercer" Kako se tačno desilo da priča o socijalnom raslojavanju dobije Agata Kristi obrt,...

Prvi trejler za poslednju sezonu serije “Dark”

Dame i gospodo, stigli smo do kraja, početka kraja, kako insistira trejler za poslednju sezonu nemačke serije "Dark". Kreator serije Baran Bo Odar je krajem...

Ako su vam se smučile serije i filmovi, našao sam nam novu zabavu – podcast

Mislio sam, ma nisam mislio bio sam siguran, da karantin podnosim kao šampion. Posao obavljam od kuće, ne moram da se akam (u prevodu...

Serija “Little Fires Everywhere”: Fanovi “Big Little Lies” su dobili zamenu

Elena je stajala ispred savršeno pokošenog travnjaka i gledala kako joj kuća nestaje u plamenu. Godine je investirala u nju. Ma, kakve godine, život...