Nove serije i filmovi koji izlaze u maju

Maj će obeležiti povratak serija koje smo zaboravili, nekoliko debitanta i film koji čekamo dve i po godine. Posle relativno uspešne aprilske sezone serija i filmova, evo šta nas sve očekuje u maju.

The Girlfriend Experience (treća sezona) – 2. maj

Posle četiri godine pauze provokativna antologijska serija koja je pratila, barem u prve dve sezone, mračne puteve elitne prostitucije, ovog puta je usmerena na život mlade naučnice kojoj jedan od klijenata nudi neverovatno tehnološko dostignuće.

Stiven Soderberg je izvršni producent nove sezone.

Pose (treća sezona) – 2. maj

Nagrađivana LGBTQ+ serija oprašta se sa publikom. Poslednja sezona prati događaje 1994. godine i nagli porast preminulih od ADIS-a u životnoj dobi od 25 do 44 godine.

Girls5eva – 6. maj

Satirična komedija o ženskom bendu i kako su im životi krenuli u pogrešnim smerovima nakon uspeha u tinejdžerskim danima čini ekipa glumica koje su više puta nagrađivane Toni i Emi nagradama.

Jupiter’s Legacy – 7. maj

Evo obrta – nisu superheroji, već deca superheroja. To je to – to je radnja priče.

Ziwe – 9. maj

Komičarka Ziwe u neobičnoj kombinaciji rijaliti programa, satire, skeča i dokumentarne forme obećava da će postavljati veoma neprijatna pitanja i raditi još neprijatnije stvari.

Money, serijal Explained – 11. maj

Jedan od mojih omiljenih kulutrno-naučnih serijala na Netflix-u je Explained. Netflix u saradnji sa magazinom Vox ima spremnu epizodu o genezi razmene dobara, papirnog novca, pa sve do digitalne ere i popularnost elektronskog plaćanja.

Oxygen – 12. maj

Možda jedan od najboljih sinopsisa – nema izlaza, nema sećanja i samo 90 minuta da preživi.

Castlevania (četvrta sezona) – 13. maj

Lepa i tužna vest za ljubitelje animiranog vampirskog serijala je da se čuvena Castlevania završava sa 4. sezonom.

 The Woman in the Window – 14. maj

Posle više od dve godine odlaganja i čekanja adaptacija istoimenog romana sa Ejmi Adams i Džulijan Mur konačno stiže na Netflix. Film prati agrofobičarku koja je ubeđena da je njena komšinica ubijena, ali policija i njena porodica imaju drugačiju priču za junakinju.

Ferry – 14. maj

Holandski film o Feriju Baumanu i njegovom poslodavcu narko-dileru je neobična crna-komedija i drama.

Love, Death & Robots (druga sezona) – 14. maj

Spektakularni animirani antologijski serijal na kojem su radili kreativci širom sveta predstaviće nove kratke horor, misterija i komedija priče.

Those Who Whish Me Dead – 14. maj

Novi film sa Anđelinom Džoli je deo ovogodišnjeg filmskog programa striming servisa HBO Max. Moderni akcioni vestern film prati priču tinejdžera koji je video ubice svog oca, a nije smeo.

The Underground Railroad – 14. maj

Mini-serija zasnovana na romanu Kolsona Vajtheda, nagrađenim Pulicerom, je istorijska fikcija o tajnim putevima koji su služili robovima početkom 19. veka da pobegnu od robovlasnika.

Who Killed Sara (druga sezona) – 19. maj

Neočekivani hit koji je nedavno debitovao već je dobio drugu sezonu.

Army of the Dead – 21. maj

Ovo je godina Zeka Snajdera. Posle dorađene verzije “Justice League” reditelj i scenarista se vraća korenima – zombijima. Ko voli, nek izvoli.

Cruella – 28. maj

Oskarovka Ema Stoun kao ozloglašeni negativac Kruela Devil glavna je zvezda igrane verzije Diznijevog klasika.

Lucifer (peta sezona posle pauze) – 28. maj

Iako je prvobitno najavljeno da će peta sezona biti poslednja, đavolji sin dobio je još jednu šansu i simbolično će se završiti na broju šest.

Najčitanije

Pročitaj još