“No Time to Die” ili na “Netflix” ili neće videti svetlo dana još dve godine

Otkako je pandemija uzela maha filmske kompanije, naročito naslovi u koje je investiran ogroman novac, su u uzbiljnom problemu. Iako se industrija nada da će sledeća godina biti bolja, postaje sve jasnije da povratak u bioskope u punom kapacitetu se neće desiti pre 2022. godine, ako i tada. Naime, blokbasteri ne mogu da vrate uložene dolare, ako bioskopi ne funkcionišu kao što je to bilo moguće pre marta meseca. S obzirom na to da je ovaj scenario nemoguć u trenutnoj i skorijoj budućnosti, traže se alternativna rešenja.

Novo poglavlje avantura Džejmsa Bonda “No Time to Die” možda, još uvek nije sigurno, završi ne nakom striming servisu – “Variety” i “Deadline” su pisali da su “Netflix” i “Apple+” bili zainteresovani.

Kompanija “MGM” koja stoji iza “No time to Die” navodno nudila je licencu za film ukoliko su striming servisi zainteresovani da daju 600 miliona dolara. Obe navedene kompanije bile su spremne za pola od ponuđene cene, ali ni dolar više. Studio je imao ideju da novi Džejms Bond, ako ne može na striming, bude dostupan preko PVOD-a (premijum video na zahtev – digitalna kupovina). Međutim, osrednji i loš uspeh Dizinjevog “Mulan” preko PVOD-a otvara sledeći problem – veliki broj filmova koji čekaju da budu pušteni biće bačeni u vetar i firme koje su ih pravile upadaju u veliki minus, ako se odlaganje nastavi.

Domaći bioskopi, ali i lanac AMC bioskopa u Americi naveli su da su uveliko pred bankrotom zbog pandemije. Naime, već sedam meseci nemaju ili imaju jako malu posetu, ali i manjak materijala za prikazivanje jer trojac Universal, Sony i WarnerBros pokušavaju da pronađu bolji način za prikazivanje filmova van bioskopa.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Ovo možda znači kraj velikih filmova? Nijedan blokbaster neće izaći pre 2022. godine


“MGM” posle navoda da su Apple+ i Netflix bili u igri za kupovinu “No time to Die” brzo su demantovali priču jer “njihov film je namenjen za bioskope”.

Problem je što novi Džejms Bond kao i veliki broj filmova sad već čekaju preko godinu dana da budu objavljeni i filmske kompanije se suočavaju sa poražavajućom činjenicom da ih neće pustiti u bioskope ni 2021. godine.

Analitičari “Vulture”, “IndiWire” i “Guardian” ističu da ako se ne pronađe alternativno rešenje uskoro, filmovi će vremenom izbledeti jer su ljudi širom sveta sve manje zainteresovani za naslove koji se odlažu mesecima. “No Time to Die” je trebalo da bude u bioskopima početkom godine, pa je pomeren za sredinu, pa za kraj ove, da bi sad dobio novi datum za sledeću, ali ni sledeća ne deluje kao povoljan i dobar termin.

Navodi se da novi “Top Gun”, “A Quiet Place” ako ne odu na striming napraviće katastrofalnu grešku jer ako “Tenet” nije uspeo da ubedi ljude da odu u bioskop neće ni filmovi koji u prvom krugu, dok nije bilo kovida, nisu uspeli da zarade bog zna kakav novac.

Najčitanije

Pročitaj još