Ko je misteriozna žena u poslednjoj epizodi Westworld-a?

Odmah ću viknuti SPOJLER da posle ne bi bilo suza.

Treću epizodu druge sezone Westworld-a otvara scena još jednog parka u vlasništvu kompanije Delos. U pitanju je verzija kolonizovane Indije na početku 20. veka. Gosti mogu da uživaju u fantazijama robovlasništva i istočnjačkog mirisa i ukusa.

Epizoda nas upoznaje sa neimenovanom ženom iz Amerike i muškarcem iz Velike Britanije. On je došao u park da lovi tigrove, a ona da “ubije vreme, između ostalog”. Posle nekoliko razmenjenih pogleda, lascivnih rečenica i noći provedene zajedno, par udruženim snagama sutradan kreće u lov. I ovde postaje zanimljivo.

Žena pre ulaska ulaska u šator za odmor otvara notes na kojem je nacrtana mapa lokacije na kojoj se nalazi, ali u desnom uglu notesa se nalazi poznati simbol.

Ako ste širom otvorili oči u toku premijere druge sezone, onda se sećate simbola na kompjuteru za kojim je stajala Šarlot nakon što je dovela Bernarda na tajnu lokaciju kako bi pozvala pomoć na Delosovom sistemu posle pokolja koji su napravili domaćini.

Kako smo saznali u toku prve epizode Delos koristi tajne labaratorije kako bi sakupljali DNK gostiju i njihova iskustva. Naime, još u drugoj epizodi smo shvatili da park ne služi samo za iživljavanje ljudi nad androidima, već i da bi se sakupljali podaci o njima kako bi se potencijalno moglo gostima manipulisati van parka.

Da li misteriozna žena zna gde se nalazi slična tajna baza u Parku 6? Da li je poslata da otkrije tajne i iznese ih u spoljni svet?

Njen plan nije uspeo jer ju je napao benglaski tigar i došlo je do pobune domaćina, ali kako nam kraj epzode otkriva delovi parka i priča koje su napravljene ne razdvajaju zidovi, već jedina stvar koja ih razdvaja je programing domaćina koji im ne omogućava da pređu iz jedne priče u drugu.

Misteriozna žena je deo slagalice koji će spojiti razbijene fragmente priče koje smo dobili na početku druge sezone.

Pročitaj i: 

Nova epiozda Westworld-a otkriva zašto je park zaista napravljen

Druga sezona Westworld-a: Da li je gledati ili bataliti?

Najčitanije

Pročitaj još