Kakav je HBO Max u Srbiji? Bogami…


Napomena: HBO Max je testiran na Apple TV 4K box-u i na Windows operativnom sistemu. Nije poznato kako se aplikacija ponaša na Android televizorima i platformama. 


Iako je postojala doza skeptičnosti kada je u pitanju dolazak HBO Max-a u Srbiju, posle celodnevnog korišćenja ukratko utisak može da se svede na – svetlosnim godinama bolji od HBO Go-a.

Hbo Go zvanično odlazi u prošlost na našem tržištu i menja ga HBO Max. Sa dolaskom Max-a katalog je znatno proširen naslovima koji su pod okriljem Warner Max-a, ali ujedno obuhvata produkciju DC-a, filmskih blokbastera WarnerBros-a, originalne HBO naslove i Cartoon Network.

Iako se naš Max, naravno razlikuje od nekih drugih tržišta (zbog licenciranja i autorskih prava), daleko je bogatiji nego njegov prethodnik Go.

Katalog je najviše obogaćen ekskluzivnim HBO Max naslovima kao što su Hack, Station Eleven, Peacemaker, Our Flag Means Death… Ima ih još mnogo, ali ko će pa sve pogledati.

Foto: HBO Max Serbia

Poboljšanja

Korisnički interfejs je neminovno lepši i stabilniji. I dalje ne postoji veoma mudra kategorija koju ima Netflix “Coming Soon” koja omogućava da se obeleže naslovi koji izlaze u narednom periodu, ali preživećemo.

Brz je i stabilan, ali verovatno opet zavisi od platforme na kojoj se koristi. Na Apple TV 4K box-u i laptopu sa i5 procesorom radi savršeno.

Drugi boljitak je reprodukcija snimka u 4K uz podršku za Dolby Vision i Dolby Atmos. “Dune”, novi “Matrix” (uglavnom filmovi) izgledaju odlično ako imate televizor sa 4K reprodukcijom i podrškom za HDR, ali pre svega Dolby Vision. Biće usrećeni i korisnici 5.1 zvučnih sistema, a pre svih korisnici Dolby Atmos uređaja.

Foto: HBO Max Serbia

Večita muka HBO Go aplikacije je (ne)sposobnost da zapamti minutažu na kojoj je film ili serija ostavljena, naročito nakon restartovanja. To se više ne događa i radi kao švajcarski sat.

Dakle, reprodukcija snimka je daleko bolja, koristi sve pogodnosti savremene TV tehnologije, interfejs je bolji (nije savršen, ali je bolji), stabilno je i katalog je veći.

Dugogodišnji korisnici Go platforme biće više nego zadovoljni, a za novajlije biće možda i previše sadržaja za početak. Ali od viška glava ne boli.


Napomena II: Nedostaje nekoliko Max naslova u katalogu ali sigurno će biti dodati narednih dana.


Prati Dedu na ↓

8 KOMENTARA

 1. E pa meni Deda Milorade, hbo max radi, rekao bih prilicno “skromnije” nego hbo go. Koristim ga i na telefonu, a i na novom Sony android tv 4k. Prilicno je sporiji, od Go verzije. Cak ponekad blokira i na telefonu. Sto se tice ponude, da, naravno da je bogatiji. Medjutim, najveci problem je sto ni tv ni Eon box nece da puste titlove, iako sam sve ok podesio. Kontaktirao sam podrsku, pa da vidimo sta, kako i dje…nadamo se najboljem :).

 2. Ali zašto nema trejlera to mi nikad neće biti jasno. Nađem zanimljiv naslov i sličicu pa tražim trejler na jućubu. Mnja.

 3. Kao dugogodisnji korisnik HBO Go potvrdjujem sve ovo sto je Deda naveo, a gledam preko Smart TV WebOs a boga mi nije ni skupo, cak ni za nas standard a ima jako lepih stvari. Cinjenica je da sadrzajno nije obogacen kao u USA ali ok, nadam se da ce vremenom i kod nas tako biti. Sve u svemu, vrhunska zabava za malo para. Pozdrav Deda!

 4. Za mene je HBO MAX, kako stvari sada stoje, razočarenje. Nepojmljivo mi je da nema opcija u 2022. godini da selektuješ preko koje rezolucije hoćeš da gledaš video. Netflix to ima odavno. Na mom Samsung 4k televizoru ne radi uopšte 4k mode, samo mi daje ili 720p ili 1080p koji VARIRA, uprkos tome da imam savršen brzi SBB internet. A što se tiče gledanja preko kompjutera, šokantno mi je da nema program nego sve ide preko brauzera kao za GO. Na Firefoxu isto varira između 720p i niže, dok Edge daje retko kad 1080p, ali nije te oštrine kao kada skinem neki vrlo dobar torent. Vrlo mali pomak od katastrofe koja je HBO GO.

  Interfejs je dosta lep, ali džabe ako nema u settingsu da stavim koju rezolucijju hoću. Nejasno mi je i zašto Raised By Wolves nema nigde, to bi trebalo da bude prva stvar koju svako vidi kada otvori program/vebsajt.

  • Ufff dosta netačnih stvari.

   Nijedan servis ne daje mogućnost da se izabere reprodukcija. Netflix daje mogućnost da se zaključa o opcijama rezolucija koja je oko 720p samo ako postoji problem sa HDR-om, sve ostalo je biranje koji paket se kupuje HD ili 4K Dolby Vision. Dakle, ta opcija za biranje rezolucije i bitrejta ne postoji.

   Automatski vuče najveću koju ili televizor / monitor ili browser podržava. Što znači ako ima kapicatet za 4K on će povući ako internet ima dovolju brzinu.

   FireFox i Chrome ne mogu nijedan servis da povuku preko 1080p, jedino Edge.

   Raised by Wolves je doslovno na prvoj strani HBO Max-a kao Max Originals.

   Svaki snimak koji je HD (1080p) vukao je sa bitrejtom 17.2 što je odličan kvalitet snimka, 4K Dolby Vision ide preko 20. Što znači da imaš neki problem.

   Ili internet nije dobro setovan i vuče manje megabita po sekundi ili naprosto sa TV-om nešto nije u redu jer sve radi kako treba, anomalije su se pojavljivale samo na Android platformama.

   • Nisam iskreno siguran za Netflix, dugo je prošlo od kako sam ga zadnji put koristio, ali koliko se sećam imao sam opciju da li ću u 4K ili 1080p.

    >Automatski vuče najveću koju ili televizor / monitor ili browser podržava. Što znači ako ima kapicatet za 4K on će povući ako internet ima dovolju brzinu

    Nema šanse onda da preko 4k Samsung televizora ne može da izvuče ni kristalno jasan 1080p a imam 300 Mbps download speed. Možda će da pečuju aplikaciju za TV-ove.

    >Raised by Wolves je doslovno na prvoj strani HBO Max-a kao Max Originals.

    Mislio sam baš baš prva stvar, evo sad mi stoji The Matrix Resurrections.

Comments are closed.

Pročitaj još

Najčitanije