Kakav je HBO Max u Srbiji? Bogami…


Napomena: HBO Max je testiran na Apple TV 4K box-u i na Windows operativnom sistemu. Nije poznato kako se aplikacija ponaša na Android televizorima i platformama. 


Iako je postojala doza skeptičnosti kada je u pitanju dolazak HBO Max-a u Srbiju, posle celodnevnog korišćenja ukratko utisak može da se svede na – svetlosnim godinama bolji od HBO Go-a.

Hbo Go zvanično odlazi u prošlost na našem tržištu i menja ga HBO Max. Sa dolaskom Max-a katalog je znatno proširen naslovima koji su pod okriljem Warner Max-a, ali ujedno obuhvata produkciju DC-a, filmskih blokbastera WarnerBros-a, originalne HBO naslove i Cartoon Network.

Iako se naš Max, naravno razlikuje od nekih drugih tržišta (zbog licenciranja i autorskih prava), daleko je bogatiji nego njegov prethodnik Go.

Katalog je najviše obogaćen ekskluzivnim HBO Max naslovima kao što su Hack, Station Eleven, Peacemaker, Our Flag Means Death… Ima ih još mnogo, ali ko će pa sve pogledati.

Foto: HBO Max Serbia

Poboljšanja

Korisnički interfejs je neminovno lepši i stabilniji. I dalje ne postoji veoma mudra kategorija koju ima Netflix “Coming Soon” koja omogućava da se obeleže naslovi koji izlaze u narednom periodu, ali preživećemo.

Brz je i stabilan, ali verovatno opet zavisi od platforme na kojoj se koristi. Na Apple TV 4K box-u i laptopu sa i5 procesorom radi savršeno.

Drugi boljitak je reprodukcija snimka u 4K uz podršku za Dolby Vision i Dolby Atmos. “Dune”, novi “Matrix” (uglavnom filmovi) izgledaju odlično ako imate televizor sa 4K reprodukcijom i podrškom za HDR, ali pre svega Dolby Vision. Biće usrećeni i korisnici 5.1 zvučnih sistema, a pre svih korisnici Dolby Atmos uređaja.

Foto: HBO Max Serbia

Večita muka HBO Go aplikacije je (ne)sposobnost da zapamti minutažu na kojoj je film ili serija ostavljena, naročito nakon restartovanja. To se više ne događa i radi kao švajcarski sat.

Dakle, reprodukcija snimka je daleko bolja, koristi sve pogodnosti savremene TV tehnologije, interfejs je bolji (nije savršen, ali je bolji), stabilno je i katalog je veći.

Dugogodišnji korisnici Go platforme biće više nego zadovoljni, a za novajlije biće možda i previše sadržaja za početak. Ali od viška glava ne boli.


Napomena II: Nedostaje nekoliko Max naslova u katalogu ali sigurno će biti dodati narednih dana.


Najčitanije

Pročitaj još