HBO Max stiže u Srbiju! Evo kako će da izgleda, kad će biti dostupan i koliko košta?

TEKST: HBO PR

  • Danas je najavljeno da će HBO Max biti lansiran na 27 teritorija u prvoj fazi, uključujući 7 novih zemalja – Holandiju, Tursku, Grčku, Island, Estoniju, Letoniju i Litvaniju, uz 20 prethodno potvrđenih teritorija
  • HBO Max će po prvi put u Evropi na jednom mestu objediniti svetski poznate brendove Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Originals
  • Warner Bros. filmovi biće dostupni na HBO Max-u samo 45 dana nakon bioskopske premijere u nordijskim zemljama, a sledeće godine i u Španiji, Portugalu, Holandiji, Grčkoj, Islandu i Centralnoj i Istočnoj Evropi

HBO Max, striming platforma kompanije WarnerMedia, predstavljen je danas u okviru virtuelnog događaja koji je održan povodom lansiranja. HBO Max će po prvi put u Evropi na jednom mestu objediniti najbolju zabavu, filmove, sadržaje za decu i originalne serije iz Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Originals produkcije.

Najavljeno je da će HBO Max biti dostupan korisnicima na 27 teritorija u okviru prve faze lansiranja usluge u Evropi. HBO Max će prvo biti lansiran u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Španiji i Andori 26. oktobra 2021. godine, a potom i u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Portugalu 2022. godine.

U Srbiji HBO MAX će biti dostupan početkom 2022. godine.

Pogledajte video:

Izvor: HBO ADRIA / Instagram

U okviru virtuelnog događaja prikazan je i prvi tizer za seriju „Kuća zmaja“ (House Of The Dragon), kao i ekskluzivni inserti iz treće sezone serije „Naslednici“ (Succession) i serije „Mirotvorac“ (Peacemaker), dok je Sara Džesika Parker u posebnom obraćanju najavila da će serija „I tek tako…“ (And Just Like That…) imati premijeru u decembru.

HBO Max nudi veoma atraktivan sadržaj za celu porodicu, u produkciji voljenih Warner Media brendova – Warner Bros., HBO, Max Originals, DC i Cartoon Network. Korisnici će moći da uživaju u najnovijim Warner Bros. blokbaster filmovima na HBO Max-u samo 45 dana nakon bioskopske premijere, od ove godine u nordijskim zemljama, a od sledeće i u Španiji, Portugalu, Holandiji, Grčkoj, Islandu i Centralnoj i Istočnoj Evropi.

„HBO Max stiže u Evropu i donosi najbolje filmske i televizijske naslove nastale tokom 100 godina postojanja Warner Bros.-a, uz HBO, Max Originals, DC i Cartoon Network sadržaje“, rekao je Johanes Larčer, direktor HBO Max International-a. „Od „Pevanja na kiši“ do „Matriksa“, od „Igre prestola“ do „Mer iz Istauna“, od „Stjuardese“ do „Tračare“, od „Supermena“ do „Džokera“, od „Duška Dugouška“ do „Skubi Dua“, zaista imamo sadržaj u kojem cela porodica može da uživa, uz superiorno iskustvo gledanja. Uskoro će HBO Max biti dostupan na 27 teritorija širom Evrope i 67 teritorija širom sveta – i nismo još gotovi, još mnogo toga dolazi jer nam je cilj da budemo prisutni na 190 teritorija do 2026. godine.“

Obiman i raznolik katalog nudi svima omiljene sadržaje na HBO Max-u. Među Warner Bros. naslovima biće „Hari Poter“, „Godzila protiv Konga“, „Dunkirk“, „Gospodar prstenova“, „Isijavanje“ i „Paklena pomorandža“. Tu su i DC filmovi kao što su „Džoker“, „Čudesna žena 1984“, „Akvamen“, „Betmen protiv Supermena“ i „Liga pravde Zeka Snajdera“. U ponudi će biti i revolucionarni HBO naslovi kao što su „Igra prestola“, „Porodica Soprano“, „Naslednici“, „Scene iz braka“, „Slom“, „Seks i grad“ i „Euforija“, kao i hit Max Originals sadržaji koji uključuju serije „Stjuardesa“, „Tračara“, „Vučje vaspitanje“ i „Prijatelji: Ponovo zajedno“. Među omiljenim novim i kultnim porodičnim naslovima biće „Tom i Džeri“, „Moćne devojčice“ i „Looney Tunes“.

„Zabavljamo fanove u Evropi od kada smo pokrenuli prvi HBO TV kanal u Mađarskoj 1991. godine, a naše HBO striming usluge su na ovom kontinentu dostupne više od decenije. HBO Max predstavlja dolazak nove usluge koja će to podići na drugi nivo, nudeći unapređeno gledalačko iskustvo i mnogo veći izbor sadržaja, koji čini najbolja zabava za celu porodicu po veoma atraktivnoj ceni. Oduševljeni smo što dovodimo HBO Max u Evropu i što će fanovi i korisnici moći da uživaju u usluzi,“ rekla je Kristina Sulebak, generalna direktorka za HBO Max EMEA.

Uz kultne sadržaje iz američke produkcije, HBO Max će nuditi i brojne naslove nastale u saradnji sa nekim od najvećih evropskih autora, pod Max Originals okriljem. Među predstojećim originalnim sadržajima su „Kamikaza“ (Danska), „Sve ostalo“ (Španija), „Hajde, Huane!“ (Španija), „Garsija!“ (Španija), druga sezona serije „Posetioci iz prošlosti“ (Norveška), „Ruks“ (Rumunija), „Doušnik“ (Mađarska), „Otapanje“ (Poljska) i „Još uvek sam tu“ (Poljska), uz mnoge druge koji će biti najavljeni u narednim mesecima.

HBO Max će biti lansiran na potpuno novoj globalnoj tehnološkoj platformi, donoseći unapređeno striming iskustvo sa novim karakteristikama i funkcionalnostima, nudeći sadržaj prilagođen pojedinačnim korisnicima kroz kombinaciju pažljivo priređene selekcije naslova i preporuka po meri. Pretplatnici će takođe moći da uređuju svoj HBO Max profil, stvarajući jači osećaj povezanosti sa platformom i omogućavajući da roditelji prave profile za svoju decu, uz roditeljsku zaštitu koja osigurava da svako dete gleda sadržaj u skladu sa svojim godinama.

HBO Max će biti dostupan za gledanje na različitim uređajima, u saradnji sa nizom partnera, kao i na desktopu putem HBOMax.com. Korisnici će moći da vrše uplate kroz glavne partnere za plaćanje među kojima su VISA, Mastercard i PayPal.

Koliko će da košta HBO MAX?

HBO Max će imati atraktivnu cenu, uz novu opciju godišnje pretplate koja nudi 12 meseci po ceni 8, što omogućava uštedu od preko 30% i snižava mesečnu cenu na oko €5,99 u Španiji i Finskoj. Dodatno, cena mesečne pretplate biće snižena za korisnike u nordijskim zemljama, a postojeća atraktivna mesečna cena u Španiji će biti zadržana. Dodatne posebne ponude za nove korisnike biće najavljene pre samog lansiranja usluge na tim teritorijama 26. oktobra.

HBO Max će zameniti postojeće HBO striming usluge na 20 teritorija – u nordijskim zemljama, Španiji, Portugalu i Centralnoj i Istočnoj Evropi, a biće dostupan novim i postojećim korisnicima, bilo da su pretplaćeni direktno ili kod važećih partnera.

O HBO Max-u

HBO Max™ je direct-to-consumer striming platforma kompanije WarnerMedia, koja nudi zabavu vrhunskog kvaliteta. HBO Max nudi širok izbor priča za sve gledaoce, uključujući čuvene naslove iz produkcije HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim i Turner Classic Movies brendova i  mnoge druge. Striming platforma je prvo lansirana u SAD-u u maju 2020. godine, a u junu 2021. je predstavljena jeftinija opcija pretplate sa reklamama. HBO Max je nedavno započeo globalno proširenje, lansiranjem na 39 tržišta u Latinskoj Americi i Karibima, a u oktobru dolazi u Evropu, gde će početi da zamenjuje druge HBO striming usluge na 20 teritorija.

O KOMPANIJI WARNER MEDIA

WarnerMedia je vodeća kompanija iz oblasti medija i zabave, koja stvara i distribuira premijum i popularne sadržaje koje potpisuje širok spektar talentovanih umetnika i novinara, za globalnu publiku, kroz potrošačke brendove koji uključuju: HBO, HBO Max, WarnerBros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies i druge. Deo kompanije je i Xandr, koji nudi napredna rešenja za oglašavanje, kreirana da unaprede oglašavanje za brendove, izdavače i korisnike. WarnerMedia je deo AT&T Inc. (NYSE:T)

Najčitanije

Pročitaj još