Martin mrzi kraj serije: Razlog zbog kojeg je Game of Thrones ispao ovako loš

Neki su se u pola pet ujutru oprostili sa Game of Thrones, a ostatak ljubitelja serije je spavao snom pravednika i verovatno dok ovo pišem gledaju reprizu / domaću premijeru na HBO. Možete da volite ili mrzite kraj serije, generalno osmu sezonu, ali hvala bogu i toga smo se otarasili. Ako vas i dalje muči zašto se desilo to što se desilo, evo nekoliko zanimljivih stvari u vezi sa finalom. 

Serija Game of Thrones je prvobitno trebalo da traje 10 sezona. Televizija HBO je želela da naracija i likovi dobiju dovoljno vremena i da se priča upotpunosti uskladi sa onim što je pisao Džordž R.R. Martin. Međutim, kreatori serije koji su adaptirali izvorni materijal za HD ekrane, Dejvid Benoif i Danijel Vejs, su najverovatnije želeli da se otarase serije i da se fokusiraju na Star Wars, novi posao koji su dobili. 

Naime, HBO je ponudio kreatorima da poslednja sezona ima 10 epizoda, ali umesto toga su D&D bili dovoljno samouvereni da mogu da završe seriju u šest epizoda. 


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Poslednja epizoda Game of Thrones: Samoubistvo serija koja je nekad bila odlična


Džordž R.R. Martin, koji je bio dugogodišnji saradnik na seriji, otkrio im je kako se priča završava. Tako da ono što vidite, to je ono što ćete dobiti u knjizi, ali na detaljniji i sigurno kvalitetniji način. D&D su tehnički ubrzali radnju koja je bila predviđena za 10 sezona, što je i Martin želeo (nekoliko puta je izjavio da bi serija trebalo da traje još nekoliko sezona), spakovali kofere i otišli na sledeći projekat. 

Treba imati u vidu da D&D nikad u životu nisu ništa snimili, niti napravili pre Game of Thrones. Ovo je bilo njihovo čedo, ali kad su dobili novu priliku, filmski blokbaster i kad im je ponuđen novac, kao i svaki čovek alavi kapitalista, odmah su bacili niz vodu sve i odlučili da nastave dalje. 

Foto: HBO

Zanimljivo je da pisac nije želeo da komentariše poslednju sezonu, niti način na koji su kreatori uradili posao. Novinari koji su razgovarali sa D&D i Martinom u podkastima koji su sinoć emotivani su sigurni da je pisac jako razočaran kako je njegova priča na kraju izvedena. 

D&D su pretrpeli najoštrije kritike posle finala Game of Thrones, a naročito je bes bio usmeren na dodatnom materijalu Inside the Episode koji se emitovao nakon svake epizode osme sezone. 

Poprilično samouvereni kreatori su rekli za treću epizodu da su znali da svi očekuju da je Džon Snou heroj i da su namerno promenili događaje u njoj, da se Deneris zamislila dok je letela na zmaju i da je zato izgubila drugu zubatu bebu u četvrtoj epizodi i da su prezadovoljni poslom koji su obavili. 

Ali, video govori hiljadu reči o njihovom “genijalnom scenariju”. 

Martin se još uvek ne oglašava i novinari tvrde da se sigurno neće oglašavati o seriji jer ne želi da ima veze više sa njom. Omiljeni bucko iz književnog sveta je sarkastično prokomentarisao prošle godine: “Ako želiš nešto da promeniš zato što to fanovi očekuju (čitaj Džon Snou ne uradi ništa u trećoj epizodi osme sezone) onda ćeš da napraviš problem. Jedino da vanzemaljci objasne ono što si ti nespretno uradio. Radnja mora da ima smisla. Neki fanovi su pogodili kako će moja priča da se završi, ali to ne znači da ću da je promenim samo ću da je usavršim da budu zadovoljni“. 

I za kraj koliko su glumci razočarani kako se serija završila. 

Najčitanije

Pročitaj još