Blokbaster lista filmova koje ne bi trebalo propustiti ovog leta

Iskreno, ne volim leto, ne volim visoke temperature, užasavam se od znojenja i trudim se da tokom čitave godine ostanem u boji kravljeg sira. Ali, to ne znači da ćemo da presedimo celo proleće i leto, već ćemo da iskoristimo vreme za odmore, ali i da pogledamo neke nove filmove. Filmska sezona proleće-leto je nafilovana biografijama, romantičnim komedijama i čudovištima – velikim i malim poput Pikačua.

Kako Bog zapoveda idemo od prolećnog repertoara ka letnjem, tačnije od 25 stepeni praćenih povremenom kišom i oblačnostima do 42 stepena u najvećem hladu na Košutnjaku.

Long Shot – 4. maj

Romantična komedija sa Šarliz Teron i Setom Loganom ne bi trebalo da nas izneveri, ali da ipak sačekamo još mesec dana kako bismo saznali kako funkcionišu državna sekretarka i histerični novinar u kadru.

Detective Pikachu – 10. maj

Rajan Rejnolds (Deadpool) kao detektiv Pikaču zvuči genijalno. Igrano-animirana verzija fokusirana na jednog od omiljenih likova iz Pokemona sa dodatkom detektivske priče i humora je ta doza prolećnog ludila koja je svima potrebna.

John Wick: Chapter 3 – 17. maj

Fanovi prva dva dela spremite se za treći krug vožnje sa Kijanu Rivsom, a kako je krenulo možda bude i još.

Godzilla: King of the Monsters – 31. maj

Posle uspeha Godzilla i Kong: Skul Monster stiže novo poglavlje iz kazana kompanije Warner Bros.

Ma – 31. maj

Oktavija Spenser u psihološkom trileru koji obećava krvavu zabavu. Fina gospođa, koju klinci osvljavaju sa Ma, nudi svoj podrum kao mesto za partijanje tinejdžerima i brucošima da se ne bi pijani vozili do svojih kuća. Ma, naravno, traži nešto zauzvrat.

Rocketman – 31. maj

Taron Egerton kao Elton Džon, u prevodu, izgleda da imamo novog Ramija Maleka i još jedan biografski film o velikom muzičaru našeg doba.

Dark Phoenix – 7. jun

Bri Larson u Captain Marvel, Sofi Tarner u Dark Phoenix. X-Men franšiza prati Džin Grej i njene nekontrolisane mutantske moći. Film koji otvara vrata daljim nastavcima u serijalu X-Men je prešao trnovit put. Tri puta je odlagan, trebalo je da izađe prošle godine, pa početkom ove i na kraju je završio u junu 2019. Scene su dosnimavane i dodati su novi likovi jer Walt Disney i kompanija Fox nisu bili srećni verzijom koju su videli prošle godine. U Dark Phoenix koji je za sada zvanično zakazan za 7. jun, osim ako opet ne dođe do promena, pojaviće se i Džesika Čejnstin koja prvobitno nije bila deo priče.

Child’s Play – 21. jun

Pokreta ukleta lutka u koju je ušetao duh serijskog ubice. Dame i gospodo, Čaki, noćna mora našeg detinjstva je opet sa nama u 2019. godini.

Toy Story 4 – 21. jun

Ne, nije kraj, iako je navodno bio kraj sa trećim delom. Ako ste voleli priču o igračkama, onda se sigurno radujete nastavku.

Spider-Man: Far From Home – 5. jul

Nakon što Avengers odrade svoje u aprilu Marvel je spreman da nastavi sa štancovanjem ostatka svog materijala.

The Lion King – 19. jul

Animirani rimejk Diznijevog klasika u novom CGI odelu.

Once Upon a Tie in Hollywood – 26. jul

Dakle, ovako. Kventin Tarantino, Leonardo Dikaprio, Bred Pit, Margo Robi, Demijan Luis, Al Paćino i Dakota Fening o filmskoj industriji i događajima oko čuvenog slučaja Čarlsa Mensona 1969. godine. Prodato!

Scary Stories to Tell in the Dark – 9. avgust

Giljermo Del Toro njegova luda mašta i adaptacija čuvene knjige posle koje nije bilo spavanja.

Najčitanije

Pročitaj još