Omiljeni filmovi Kventina Tarantina: Naslove koje preporučuje publici

Reditelj Kventin Tarantino je jedan od najvećih filmofila. Stručnjak u svojoj oblasti ove filmove preporučuje publici.

Apocalypse Now

Tarantino je film Fransisa Forda Kopole o vijetnamskom ratu nazvao najboljim filmom koji je ikad napravljen i uvrstio ga u svoju listu “Sight & Sound Top 10“. Apocalypse Now je omiljeni Tarantinov film koji je napravio Kopola, čak je više na njegovoj listi nego The Godfather.

Audition

Horor film Takašija Miike-a iz 1999. godine je jedno bizarno i morbidno filmsko iskustvo. Tarantino ga je u intervjuu 2009. godine nazvao “remek delom”.

Battle Royale

Distopijski triler Kindžija Fukasakua iz 2000. godine je nedosanjani san Tarantina.

“To je jedini film koji mi je žao što ga ja nisam napravio”.

Carrie

Film Brajna De Palme završio je na Taranitovoj listi “Sight & Sound” kao jedan od najboljih svih vremena. U pitanju je adaptacija romana Stivena Kinga.

Dazed and Confused

Tarantino je Dazed and Confuzed nazvao najboljim filmom za bleju sa prijateljima.

Dogville

Film Lars Von Trira naročito je prirastao za srce Tarantinu zbog scenarija. Dogville je snimljen kao predstava. Tarantino je bio ubeđen da je Von Trir Dogvill izveo kao predstavu sad bi u rukama držao Pulicerovu nagradu.

FIght Club

Film Dejvida Finčera se nalazi na Tarantinovoj listi najboljih filmova koji su objavljeni između 1992. i 2009. godine.

The Host

Tarantino je rekao da ga je film Bonga Jona-hoa “oduvao”. The Host iz Južne Koreje je bio najuspešniji film u toj zemlji sa prodatih 13 miliona bioskopskih karata.

Mad Max: Fury Road

Film Džordža Milera je omiljeni film Tarantina iz 2015. godine.

“Toliko sam bio oduševljen da sam ga kući gledao tri puta za vikend”.

Memories of Murder

Još jedan Bongov film koji se jako dopao Tarantinu. Nazvao ga je najkompleksnijim filmom 21. veka.

The Skin I Live In

Psihološki horor Pedra Almodovara je omiljeni Tarantinov film iz 2011. godine. Jeziva priča o plastičnom hirurgu koji drži mlade devojke kao zatočenice.

Sorcerer

Tarantino više voli Carrie nego The Exorcist, ali film Vilijama Fridkina Sorcerer je uvršten u listu “Sight & Sound” kao jedan od najboljih svih vremena.

Taxi Driver

Film Marina Skorsezea je pored njegovog kultnog dela “Hugo” na listi obavezno pogledati ako pitate Tarantina.

Toy Story 3

Voli Tarantino i filmove za sve generacije. Toy Story 3 je uvrstio u listu najboljih filmova 2010. godine.

Unbreakable

“Ovo je film u kojem je Brus Vilis najbolje glumio otkako znam za njega i ovo je briljantan način da se predstavi mitologija supeheroja”. Ovim rečima je opisao film Unbreakable Em Najt Šalamona koji je kasnije film nadogradio delovima Split i Glass.

Young Adult

Tarantino kao veliki fan Dijablo Kodija i Džejsona Ritmena Young Adult je svrstao u listu najboljih filmova u poslednjoj deceniji.

Prati Dedu na ↓

Pročitaj još

Najčitanije

Serija “Snowpiercer”: Majstore, puštaj me napolje

Napomena: Za potrebe recenzije WarnerMedia je dostavila 10 epizoda prve sezone "Snowpiercer" Kako se tačno desilo da priča o socijalnom raslojavanju dobije Agata Kristi obrt,...

Ako su vam se smučile serije i filmovi, našao sam nam novu zabavu – podcast

Mislio sam, ma nisam mislio bio sam siguran, da karantin podnosim kao šampion. Posao obavljam od kuće, ne moram da se akam (u prevodu...

Serija “Little Fires Everywhere”: Fanovi “Big Little Lies” su dobili zamenu

Elena je stajala ispred savršeno pokošenog travnjaka i gledala kako joj kuća nestaje u plamenu. Godine je investirala u nju. Ma, kakve godine, život...

Dokumentarna serija “Trial by Media”: Od kritike zaboli glava

Kritička svest. Lepa zamisao, ali više je utopija nego što je poželjan društveni model. Svako društvo, pa i neo-demokratsko teži kolektivnoj svesti. Nekoj vrsti...

Prvi trejler za poslednju sezonu serije “Dark”

Dame i gospodo, stigli smo do kraja, početka kraja, kako insistira trejler za poslednju sezonu nemačke serije "Dark". Kreator serije Baran Bo Odar je krajem...